Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Predstavljamo vam – Lengston Hol, novo Zvezdino pojačanje

Košarkaški klub Crvena zvezda polako sklapa igrački kadar za predstojeću sezonu. Nova “cigla u zidu” biće Lengston Hol koji u redove crveno-belih dolazi iz grčkog Promiteasa. Ovaj igrač ima i iskustvo igranja regonalne lige jer je nastupao za zagrebačku Cibonu.

Lengston Hol je igrač željan dokazivanja. Najveći problem kod njega u karijeri je nesigurnost kada mu trener ne ukaže dovoljno poverenje. To se najbolje videlo u Ciboni, gde je služio kao figura koja će preneti loptu preko pola i dodati je prvom do sebe. Trener Crvene zvezde, Saša Obradović, mu mora verovati, tako se njegova produktivnost višestruko povećava.

Hol je igrač sjajne građe, ima jako veliki raspon ruku, te duge ruke mogu izluđivati plejeve koji su nesigurni u prevođenju lopte. Pik čita jako dobro i zna da isprati igrača i pored čvrstog bloka. Jako je inteligentan i ume da prepozna sledeći potez protivnika, preseče pas i završi u tranziciji. Ne spava i ne štedi se u odbrani, baš naprotiv. Jedina mana je malo lošije snalaženje u zonskoj odbrani, ali ona se i ne praktikuje toliko često u Evropi.

U napadu je jako koristan, procenti mu variraju od kluba do kluba, od trenera do trenera. Pik vrti jako dobro, prepoznaje kada mu igrač ide ispod pika i to kazni najčešće pogotkom za tri. Jako dobro sarađuje sa visokim igračima, što je jako važno zato što se našim centrima, a posebno Noku, igra zasniva na piku. Dobro se kreće od lopte i ima jako brze bočne kretnje.

Verujemo da će Hol u Zvezdi pružiti partije koje se od njega očekuju i doprineti da crveno-beli u nastupajućoj sezoni osvoje trofeje regionalnog i domaćeg takmičenja, te da će pokazati da ima kalibar za Evroligu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama