Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Представљамо вам – Ленгстон Хол, ново Звездино појачање

Кошаркашки клуб Црвена звезда полако склапа играчки кадар за предстојећу сезону. Нова “цигла у зиду” биће Ленгстон Хол који у редове црвено-белих долази из грчког Промитеаса. Овај играч има и искуство играња регоналне лиге јер је наступао за загребачку Цибону.

Ленгстон Хол је играч жељан доказивања. Највећи проблем код њега у каријери је несигурност када му тренер не укаже довољно поверење. То се најбоље видело у Цибони, где је служио као фигура која ће пренети лопту преко пола и додати је првом до себе. Тренер Црвене звезде, Саша Обрадовић, му мора веровати, тако се његова продуктивност вишеструко повећава.

Хол је играч сјајне грађе, има јако велики распон руку, те дуге руке могу излуђивати плејеве који су несигурни у превођењу лопте. Пик чита јако добро и зна да испрати играча и поред чврстог блока. Јако је интелигентан и уме да препозна следећи потез противника, пресече пас и заврши у транзицији. Не спава и не штеди се у одбрани, баш напротив. Једина мана је мало лошије сналажење у зонској одбрани, али она се и не практикује толико често у Европи.

У нападу је јако користан, проценти му варирају од клуба до клуба, од тренера до тренера. Пик врти јако добро, препознаје када му играч иде испод пика и то казни најчешће поготком за три. Јако добро сарађује са високим играчима, што је јако важно зато што се нашим центрима, а посебно Ноку, игра заснива на пику. Добро се креће од лопте и има јако брзе бочне кретње.

Верујемо да ће Хол у Звезди пружити партије које се од њега очекују и допринети да црвено-бели у наступајућој сезони освоје трофеје регионалног и домаћег такмичења, те да ће показати да има калибар за Евролигу.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама