Košarka Košarka/Vesti

Prijateljski rastanak Dragana Šakote i Crvene zvezde

Dragan Šakota više nije trener KK Crvena zvezda.

Ovo su na zajedničkoj konferenciji saopštili Nebojša Čović, predsednik crveno-belih, i dosadašnji trener srpskog i regionalnog šampiona gospodin Dragan Šakota..

Na izuzetno posećenoj konferenciji za medije prvo se javnosti obratio predsednik kluba Nebojša Čović:
“Gospodin Šakota više neće biti naš trener. Takav nam je i bio dogovor. Moram, ipak, da kažem da je Dragan Šakota došao u jako teškom trenutku, posle odlaska Milana tomića. Jedan određeni broj trenera to nije hteo, a sada bi hteo da dođe. Jedan deo njih tada nije mogao… U svakom slučaju, ja sam poptuno uveren da bismo osvojili titule i na Jadranu i u Srbiji. Formu smo pronašli, ali… Na kraju, odluka Evrolige je bila takva kakva je bila. Što se tiče Dragana Šakote, ja i dalje imam ponudu da on ostane u klubu. Na svemu mu hvala, ni sa jednim od trenera nisam imao bolji odnos”, rekao Čović.

Dragan Šakota:
“Mislim da je moja misija – završena. Hvala i klubu, i svim momcima iz ekipe. Bilo je lepo vratiti se u Zvezdu, a prava je šteta što je ova sezona prekinuta tako kako je prekinuta. Sada je vreme da dođe neki mlađi trener, sa još većim ambicijama dugoročnom vizijom. Sa igračima sam pričao, i, posle iskustva i u drugim timovima, mogu da kažem da nisam naišao na momke koji su na tako profesionalan način izdržavali ovolike napore. Kada sam stigao, nije baš bila sjajna timska hemija, a bilo je i nekih teških situacija, poput one sa Filipom (Čovićem), dečkom koji je i sjajan igrač i sjajan lovek. Zbog svega toga smo, zapravo, izgubili jednog dobrog košarkaša”, rekao je Šakota.

Klub se ovim putem zahvaljuje Draganu Šakoti koji je u izuzetno delikatnom trenutku preuzeo ekipu krajem 2019.godine i vodio je uspešno u Evroligi, ABA ligi i nacionalnom kupu do proglašenja vanrednog stanja zbog globalne pandemije.

U tom periodu naš tim je beležio vrlo važne pobede u Evroligi i ABA ligi, takmičenjima koja su bila prioritet kluba u ovoj sezoni i u kojima je do polovine marta naš seniorski tim bio konkurentan i na pozicijama na kojima je imao mogućnost i šansu da ostvari zacrtane ciljeve, a to su plasman u četvrtfinale Evrolige i osvajanje ABA lige.

Klub ovom prilikom želi puno sreće i uspeha u daljem radu Draganu Šakoti koji u KK Crvena zvezda u kome je boravio dva puta ima istinske prijatelje i koji može da zove svojom drugom kućom.

O daljim koracima, izboru novog prvog trenera i ostalim koracima, KK Crvena zvezda mts oglasiće se naknadno.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama