Кошарка Кошарка/Вести

Пријатељски растанак Драгана Шакоте и Црвене звезде

Драган Шакота више није тренер КК Црвена звезда.

Ово су на заједничкој конференцији саопштили Небојша Човић, председник црвено-белих, и досадашњи тренер српског и регионалног шампиона господин Драган Шакота..

На изузетно посећеној конференцији за медије прво се јавности обратио председник клуба Небојша Човић:
“Господин Шакота више неће бити наш тренер. Такав нам је и био договор. Морам, ипак, да кажем да је Драган Шакота дошао у јако тешком тренутку, после одласка Милана томића. Један одређени број тренера то није хтео, а сада би хтео да дође. Један део њих тада није могао… У сваком случају, ја сам поптуно уверен да бисмо освојили титуле и на Јадрану и у Србији. Форму смо пронашли, али… На крају, одлука Евролиге је била таква каква је била. Што се тиче Драгана Шакоте, ја и даље имам понуду да он остане у клубу. На свему му хвала, ни са једним од тренера нисам имао бољи однос”, рекао Човић.

Драган Шакота:
“Мислим да је моја мисија – завршена. Хвала и клубу, и свим момцима из екипе. Било је лепо вратити се у Звезду, а права је штета што је ова сезона прекинута тако како је прекинута. Сада је време да дође неки млађи тренер, са још већим амбицијама дугорочном визијом. Са играчима сам причао, и, после искуства и у другим тимовима, могу да кажем да нисам наишао на момке који су на тако професионалан начин издржавали оволике напоре. Када сам стигао, није баш била сјајна тимска хемија, а било је и неких тешких ситуација, попут оне са Филипом (Човићем), дечком који је и сјајан играч и сјајан ловек. Због свега тога смо, заправо, изгубили једног доброг кошаркаша”, рекао је Шакота.

Клуб се овим путем захваљује Драгану Шакоти који је у изузетно деликатном тренутку преузео екипу крајем 2019.године и водио је успешно у Евролиги, АБА лиги и националном купу до проглашења ванредног стања због глобалне пандемије.

У том периоду наш тим је бележио врло важне победе у Евролиги и АБА лиги, такмичењима која су била приоритет клуба у овој сезони и у којима је до половине марта наш сениорски тим био конкурентан и на позицијама на којима је имао могућност и шансу да оствари зацртане циљеве, а то су пласман у четвртфинале Евролиге и освајање АБА лиге.

Клуб овом приликом жели пуно среће и успеха у даљем раду Драгану Шакоти који у КК Црвена звезда у коме је боравио два пута има истинске пријатеље и који може да зове својом другом кућом.

О даљим корацима, избору новог првог тренера и осталим корацима, КК Црвена звезда мтс огласиће се накнадно.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама