Ostali sportovi SDCZ

Super Kup Zvezdinih ragbista

Zvezdini ragbisti za Ragbi 13 su dve godine uzastopno (2018. i 2019.) pobedili u svim takmi-čenjima svoje protivnike, što je podvig svoje vrste. Tako su oba puta osvojili sva 4 takmičenja gde su učestvovali (Super Kup države, Kup države, Prvensvo države i Regionalnu Balkan ligu) i to bez poraza.

Ovu 2020. godinu su započeli osvajanjem prvog po redu takmičenja, a to je Super Kup države Srbije. Ovaj Super Kup je odigran 8. marta 2020. godine u Beogradu (SC Inge). Za razliku od prošle godine Zvezdin klub je dosta podmlađen, dok je Partizan uspeo da dovede nekoliko pojačanja, jer je finansijski pojačan u odnosu na prošlu godinu. Zvezdini ragbisti su poveli na početku meča i na poluvremenu je bilo 18:8 za Zvezdu. Potom je Partizan pojačao tempo sa fizički jakim igračima i rezultatski se približio Zvezdi. Partizan je imao 6 eseja, dok je Zvezda imala 5 eseja. Ovde treba istaknuti Miloša Zogovića koji je sve Zvezdine eseje pretvorio u poene, plus jedan gol iz igre. Partizanovi igrači su od 6 pretvaranja postigli samo 2 gola i to je odlučilo za ovu tešku Zvezdinu pobedu. Tako su Zvezdini ragbisti osvojili 4. put Super kup države do sada. Pet Zvezdinih eseja, koji donose po 4 poena su postigli: Čengej (2), Nedeljković, Trifunović i Janković. Šest golova, koji donose po 2 poena, je ostvario Miloš Zogović (100 procentni uspeh). Tako se došlo do konačnog rezultata od 32:28 za Crvenu zvezdu.

Ovaj Super Kup države su osvojili: Miloš Zogović, Ilija Krstić, Rajko Trifunović, Denis Čengaj, Valentino Milovanović, Vojislav Dedić, Vladislav Dedić, Stefan Nedeljković, Vuk Štrbac, Marko Janković, Danijel Vodson, Nikola Đurić, Aleksandar Đorđević, Matej Bajić, Miodrag Tomić, Balša Žarković, Mark Pulen, Uroš Martinović.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama