Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Одбојкашима нови бодови

Одбојкаши Црвене звезде су у Старој Пазови, у оквиру IV кола Мини лиге, максималним резултатом савладали екипу Јединства са 3:0 (25:21, 25:19, 25:17).

У сали без публике у Старој Пазови Црвена звезда је одиграла меч у коме је победа била од велике важности за пласман у доњем делу табеле.

Томислав Кукањац је Александру Гмитровићу дао прилику на месту коректора у стартној постави. До половине првога сета се водила изједначена борба, да би од резултата 15:16 Црвена звезда успела да направи значајнију разлику. Милутин Нејић је прво био успешан у смечу, а затим је и сервирао неодбрањиво. Лука Тадић му се придружио поенима из блока и напада и семафор је показао 16:21. До краја сета одбојкаши Црвене звезде су били сигурни у свим елементима игре и освојили први сет.

У наставку утакмице Црвена звезда је била још сигурнија. Жељко Вукелић, тренер домаћег тима, је половином другог сета из игре извео искусног примача, Бранка Рољића, и уместо њега увео Мајсторовића. Са друге стране, добра игра и вођство од 22:15 је омогућила Кукањцу да пружи шансу још неким играчима, па су тако уместо Петковића, Павловића и Гмитровића заиграли Стефановић, Мељанац и Додић. И други сет је убедљиво припао нашим одбојкашима.

Равноправно је било и у трећем сету само до 10:10, а тада је Нејић са три успешна напада најавио Звездину серију поена. После Гмитровићевог рафала, Звезда је повела са 21:14. Опет је Кукањац имао прилику да врши измене, па је тако у игру ушао и блокер Марко Синђелић који је дуго био одсутан због повреде. На крају је Црвена звезда потрврдила своју доминацију у овом мечу са убедљивих 25:17.

У петом колу Мини лиге Црвена звезда ће гостовати у Краљеву екипи Рибнице.

ЈЕДИНСТВО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (21:25, 19:25, 17:25)

Стара Пазова, дворана: ХС „Стара Пазова“. Гледалаца: 0 Судије: Томислав Поповић и Горан Градински.

ЈЕДИНСТВО: Младеновић, Станковић 2, Радивојевић (либеро), Илинчић (либеро), Пешут 4, Радишић 1, Мајсторовић 2, Пајић 11, Шкрбић 7, Мирковић 2, Паравиња, Рољић 3, Надаждин 5. Тренер: Жељко Вукелић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 1, Јевтић (либеро), Петковић, Тадић 8, Николић У. 5, Нејић 21, Синђелић 1, Додић, Павловић 3, Гмитровић 16, Стефановић. Нису играли: Николић А., Андоновић и Трифуновић (либеро). Тренер: Томислав Кукањац

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

2 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама