Остали спортови СДЦЗ

Супер Куп Звездиних рагбиста

Звездини рагбисти за Рагби 13 су две године узастопно (2018. и 2019.) победили у свим такми-чењима своје противнике, што је подвиг своје врсте. Тако су оба пута освојили сва 4 такмичења где су учествовали (Супер Куп државе, Куп државе, Првенсво државе и Регионалну Балкан лигу) и то без пораза.

Ову 2020. годину су започели освајањем првог по реду такмичења, а то је Супер Куп државе Србије. Овај Супер Куп је одигран 8. марта 2020. године у Београду (СЦ Инге). За разлику од прошле године Звездин клуб је доста подмлађен, док је Партизан успео да доведе неколико појачања, јер је финансијски појачан у односу на прошлу годину. Звездини рагбисти су повели на почетку меча и на полувремену је било 18:8 за Звезду. Потом је Партизан појачао темпо са физички јаким играчима и резултатски се приближио Звезди. Партизан је имао 6 есеја, док је Звезда имала 5 есеја. Овде треба истакнути Милоша Зоговића који је све Звездине есеје претворио у поене, плус један гол из игре. Партизанови играчи су од 6 претварања постигли само 2 гола и то је одлучило за ову тешку Звездину победу. Тако су Звездини рагбисти освојили 4. пут Супер куп државе до сада. Пет Звездиних есеја, који доносе по 4 поена су постигли: Ченгеј (2), Недељковић, Трифуновић и Јанковић. Шест голова, који доносе по 2 поена, је остварио Милош Зоговић (100 процентни успех). Тако се дошло до коначног резултата од 32:28 за Црвену звезду.

Овај Супер Куп државе су освојили: Милош Зоговић, Илија Крстић, Рајко Трифуновић, Денис Ченгај, Валентино Миловановић, Војислав Дедић, Владислав Дедић, Стефан Недељковић, Вук Штрбац, Марко Јанковић, Данијел Водсон, Никола Ђурић, Александар Ђорђевић, Матеј Бајић, Миодраг Томић, Балша Жарковић, Марк Пулен, Урош Мартиновић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама