Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Na Banjici slavlje odbojkašica

Odbojkašice Crvene zvezde su na Banjici u utakmici III kola Mini lige slavile pobedu protiv Železničara iz Lajkovca od 3:1 (16:25, 25:16, 25:22, 25:21).

Posle početnih problema na prijemu servisa, odbojkašice Crvene zvezde su zaigrale sigurnije i povele sa 13:12. Stabilizovale su prijem servisa i popravile igru u polju, ali je zakazala završnica. Bilo je tu blokova protivnica, ali i ispucavanja u aut naših devojaka. Usledila je izmena korektora (Taubner-Ašonja), a zatim i primača (Vidojević-Cvetković). Konačno, na 21:13 za Železničar, na mesto tehničara je ušla Jovana Simić umesto Mile Đorđević, ali razlika je bila prevelika i Zvezda osvaja šesnaest poena u prvom setu.

Na početku drugog seta Vladisavljev je odlučio da šansu da Delićevoj na mestu srednjeg blokera. Zaigrale su crveno bele mnogo bolje i od 11:8 su tempom Delićeve, pa blokom Vidojevićeve, a zatim i sa dva asa Delićeve stigle do ubedljivih 15:9. Tada je Vladisavljev izvršio uobičajenu duplu izmenu i u igru uveo Simić i Ašonju. Značajno su u ovom setu naše devojke popravile prijem servisa, kao i servis i to im je pomoglo da ovaj set ubedljivo dobiju.

Povela je Zvezda od samog početka trećeg seta, a na rezultatu 10:6 je došlo do manjeg pada u igri i Železničar je stigao do izjednačenja na 12:12. Milica Milunović je nekoliko puta dobro odservirala i nanizali su se poeni Tare Taubner i Delićeve, pa je semafor pokazao 16:13. Na 17:15, Vladisavljev je uveo Simić i Ašonju. Od 20:16 za Zvezdu, posle tri greške Milunovićeve, iskusna ekipa Železničara uspeva da stigne do 21:21. Posle uspešnog bloka Delićeve, u igru je umesto Simićeve ušla Taubner. Dvadeset četvrti poen Zvezdi je donela as servisom Ašonja, a pobednički poen u ovom setu sjajnim smečom Tara Taubner.

Sigurna je bila Zvezda i u nastavku utakmice. Sjajnu seriju je imala Nevena Vidojević sa servis linije na kojoj se zadržala od 8:5 do 11:5. Bila je sigurna i na prijemu servisa, a Delićeva se isticala čvrstim blokom. Pri ubedljivoj prednosti Zvezde od 19:13, Vladisavljev uvodi Simić i Ašonju. Dolazi do pada u igri naših devojaka, pa se na 21:17 u igru vraćaju Đorđević i Taubner. Bilo je nešto uzbuđenja na kraju ovog seta, ali rezultat ipak na kraju je bio ubedljiv za odbojkašice Zvezde, na ogromnu radost njihovih vernih navijača.

U okviru IV kola Mini lige odbojkašice Crvene zvezde putuju u Obrenovac, gde će 08. marta igrati protiv ekipe TENT-a.

CRVENA ZVEZDA – ŽELEZNIČAR 3:1 (16:25, 25:16, 25:22, 25:21)

Beograd, dvorana: USC „Voždovac“. Gledalaca: 200. Sudije: Branislav Jovančić i Đorđe Zelenović

CRVENA ZVEZDA: Taubner 11, Stepanović (Libero), Cvetković 1, Simić, Marković 12, Vidojević 12, Milunović 11, Đorđević 3, Ašonja 5, Vučićević 1, Delić 10. Nisu igrale: Stanković (libero), Jeković i Adžić. Trener: Aleksandar Vladisavljev

ŽELEZNIČAR: Spasenić (libero), Batinić, Lazarević 5, Čanak 8, Mitrović 4, Gajić 11, Ju 8, Rajlić 8, Ruhan 3, Lukić 9. Nije igrala: Zarić. Trener: Mirjana Musulin.

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama