Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

На Бањици славље одбојкашица

Одбојкашице Црвене звезде су на Бањици у утакмици III кола Мини лиге славиле победу против Железничара из Лајковца од 3:1 (16:25, 25:16, 25:22, 25:21).

После почетних проблема на пријему сервиса, одбојкашице Црвене звезде су заиграле сигурније и повеле са 13:12. Стабилизовале су пријем сервиса и поправиле игру у пољу, али је заказала завршница. Било је ту блокова противница, али и испуцавања у аут наших девојака. Уследила је измена коректора (Таубнер-Ашоња), а затим и примача (Видојевић-Цветковић). Коначно, на 21:13 за Железничар, на место техничара је ушла Јована Симић уместо Миле Ђорђевић, али разлика је била превелика и Звезда осваја шеснаест поена у првом сету.

На почетку другог сета Владисављев је одлучио да шансу да Делићевој на месту средњег блокера. Заиграле су црвено беле много боље и од 11:8 су темпом Делићеве, па блоком Видојевићеве, а затим и са два аса Делићеве стигле до убедљивих 15:9. Тада је Владисављев извршио уобичајену дуплу измену и у игру увео Симић и Ашоњу. Значајно су у овом сету наше девојке поправиле пријем сервиса, као и сервис и то им је помогло да овај сет убедљиво добију.

Повела је Звезда од самог почетка трећег сета, а на резултату 10:6 је дошло до мањег пада у игри и Железничар је стигао до изједначења на 12:12. Милица Милуновић је неколико пута добро одсервирала и нанизали су се поени Таре Таубнер и Делићеве, па је семафор показао 16:13. На 17:15, Владисављев је увео Симић и Ашоњу. Од 20:16 за Звезду, после три грешке Милуновићеве, искусна екипа Железничара успева да стигне до 21:21. После успешног блока Делићеве, у игру је уместо Симићеве ушла Таубнер. Двадесет четврти поен Звезди је донела ас сервисом Ашоња, а победнички поен у овом сету сјајним смечом Тара Таубнер.

Сигурна је била Звезда и у наставку утакмице. Сјајну серију је имала Невена Видојевић са сервис линије на којој се задржала од 8:5 до 11:5. Била је сигурна и на пријему сервиса, а Делићева се истицала чврстим блоком. При убедљивој предности Звезде од 19:13, Владисављев уводи Симић и Ашоњу. Долази до пада у игри наших девојака, па се на 21:17 у игру враћају Ђорђевић и Таубнер. Било је нешто узбуђења на крају овог сета, али резултат ипак на крају је био убедљив за одбојкашице Звезде, на огромну радост њихових верних навијача.

У оквиру IV кола Мини лиге одбојкашице Црвене звезде путују у Обреновац, где ће 08. марта играти против екипе ТЕНТ-а.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЖЕЛЕЗНИЧАР 3:1 (16:25, 25:16, 25:22, 25:21)

Београд, дворана: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 200. Судије: Бранислав Јованчић и Ђорђе Зеленовић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 11, Степановић (Либеро), Цветковић 1, Симић, Марковић 12, Видојевић 12, Милуновић 11, Ђорђевић 3, Ашоња 5, Вучићевић 1, Делић 10. Нису играле: Станковић (либеро), Јековић и Аџић. Тренер: Александар Владисављев

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Спасенић (либеро), Батинић, Лазаревић 5, Чанак 8, Митровић 4, Гајић 11, Ју 8, Рајлић 8, Рухан 3, Лукић 9. Није играла: Зарић. Тренер: Мирјана Мусулин.

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама