Košarka Košarka/Najava utakmica

Zvezda dočekuje Budućnost, a na Skupštini ABA lige pretnje Podgoričana

U 2. kolu ABA lige, košarkaši Crvene zvezde će u nedelju, 13. oktobra od 20 časova, dočekati ekipu Budućnosti. I na ovoj utakmici crveno-beli odrađuju kaznu ABA lige, pa će, kao i na prvoj utakmici protiv Primorske, biti delimično prisustvo publike. To znači da će samo vlasnici sezonskih za VIP lože i počasna mesta moći da prisustvuju ovom meču.

Zvezda želi da potvrdi na ovom meču da se nalazi u dobroj formi i da ubedljiva pobeda protiv Primorske, kao i velika pobeda u Evroligi protiv Fenerbahčea, nisu slučajnost. Sa druge strane, gosti dolaze u Beograd nakon pobede nad Zadroma od 13 poena razlike (ABA), ali i porazom u Evrokupu na domaćem terenu od ekipe Trenta (77:68).

Nažalost, ni ovaj duel nije mogao da prođe bez tenzija. Naime, kako su neki mediji u Srbiji preneli, na Skupštini ABA lige pale su teške reči od strane Dragana Bokana koji je zapretio ovim rečima: “Zapamtite, biće vam vraćeno, lično će vam biti vračeno, to obećavam sa više strana”.

Očito Podgoričani ne mogu da se pomire sa prošlosezonskim gubitkom titule u ABA ligi, a (i pored toga što ni na koji način kao portal ne podržavamo nasilje i nerede) ne mogu da se pomire sa tim da im je u Beogradu bilo uzvračeno istom merom za dešavanja u Podgorici. Moguće je da je Bokan mislio kako je Bogom dan da može da radi šta mu se hoće, a da druga strana treba samo da klima glavom i povlađuje njegovim prohtevima.

Ipak, trener Milan Tomić i igrač Ognjen Dobrić, govorili su samo o košarci i sportskom nadmetanju.

“Očekuje nas još jedna važna utakmica. Fenerbahče smo ostavili iza sebe, okrenuti smo ekipi Budućnosti i počeli smo pripreme za taj meč već u petak. Igraćemo u istom okruženju kao i meč sa Primorskom i želimo da igramo na isti način kao i prethodnu utakmicu, tvrdo i čvrsto u odbrani, pridržavajući se dogovora iz svlačionice. Ulazimo polako u ritam koji će biti uobičajen ove sezone i koji će biti još brži i teži kako vreme bude odmicalo. Želimo pobedu i dobar nastavak u regionalnoj ligi”, rekao je trener Tomić, a Dobrić nadodao:

“Dobro se poznajemo sa ekipom Budućnosti koja je pretrpela određene promene u sastavu, ali je grupa domaćih igrača ostala na okupu. Brzo smo se okrenuli tom meču i kao što sam rekao još u svalčionici Arene posle Fenerbahčea, vrlo nam je važno da dobijemo tu utakmicu i da na pravi način uđemo u sezonu u ABA ligi”.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama