Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда дочекује Будућност, а на Скупштини АБА лиге претње Подгоричана

У 2. колу АБА лиге, кошаркаши Црвене звезде ће у недељу, 13. октобра од 20 часова, дочекати екипу Будућности. И на овој утакмици црвено-бели одрађују казну АБА лиге, па ће, као и на првој утакмици против Приморске, бити делимично присуство публике. То значи да ће само власници сезонских за ВИП ложе и почасна места моћи да присуствују овом мечу.

Звезда жели да потврди на овом мечу да се налази у доброј форми и да убедљива победа против Приморске, као и велика победа у Евролиги против Фенербахчеа, нису случајност. Са друге стране, гости долазе у Београд након победе над Задрома од 13 поена разлике (АБА), али и поразом у Еврокупу на домаћем терену од екипе Трента (77:68).

Нажалост, ни овај дуел није могао да прође без тензија. Наиме, како су неки медији у Србији пренели, на Скупштини АБА лиге пале су тешке речи од стране Драгана Бокана који је запретио овим речима: “Запамтите, биће вам враћено, лично ће вам бити врачено, то обећавам са више страна”.

Очито Подгоричани не могу да се помире са прошлосезонским губитком титуле у АБА лиги, а (и поред тога што ни на који начин као портал не подржавамо насиље и нереде) не могу да се помире са тим да им је у Београду било узврачено истом мером за дешавања у Подгорици. Могуће је да је Бокан мислио како је Богом дан да може да ради шта му се хоће, а да друга страна треба само да клима главом и повлађује његовим прохтевима.

Ипак, тренер Милан Томић и играч Огњен Добрић, говорили су само о кошарци и спортском надметању.

“Очекује нас још једна важна утакмица. Фенербахче смо оставили иза себе, окренути смо екипи Будућности и почели смо припреме за тај меч већ у петак. Играћемо у истом окружењу као и меч са Приморском и желимо да играмо на исти начин као и претходну утакмицу, тврдо и чврсто у одбрани, придржавајући се договора из свлачионице. Улазимо полако у ритам који ће бити уобичајен ове сезоне и који ће бити још бржи и тежи како време буде одмицало. Желимо победу и добар наставак у регионалној лиги”, рекао је тренер Томић, а Добрић надодао:

“Добро се познајемо са екипом Будућности која је претрпела одређене промене у саставу, али је група домаћих играча остала на окупу. Брзо смо се окренули том мечу и као што сам рекао још у свалчионици Арене после Фенербахчеа, врло нам је важно да добијемо ту утакмицу и да на прави начин уђемо у сезону у АБА лиги”.

Скочи на траку са алаткама