Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда поражена у дербију кола

Црвена звезда - Будућност 81:89

Након што су се физички и психички истрошили у евролигашкој победи над Фенербахчеом, кошаркаши Црвене звезде нису успели да се регенеришу пред меч против Будућности. Гости су славили резултатом 89:81 (26:20, 18:22, 22:21, 23:18).

У утакмици која је целим својим током била клацкалица, гости су били доста смиренији и успели су да погоде чак 12 тројки (Звезда је постигла 8) што је на крају и превагнуло у погледу победника овог меча.

Да су у овај меч ушли истрошени, црвено-бели су показали тиме што су допустили гостима велики број шутева. Покушавао је тренер Томић да продрма своју екипу, али једноставно ништа није ишло онако како су малобројни навијачи (због казне АБА лиге) прижељкивали. Звезду је у игри држао ветеран Џејмс Гист који је утакмицу завршио са 27 поена, 6 скокова и 6 асистенција, а једини су још у нашој екипи били двоцифрени Берон са 11 и Џенкинс са 10 поена. Код екипе Будућности чак пет играча је било двоцифрено – Мартин 17, Кобс 16, Шеховић 15, те Ивановић и Николић са по 14 поена.

Црвено-бели су имали прилику да у трећем периоду дођу до преокрета, али нису успели да одрже добар моментум када су дошли до предности од 6 поена на 3 минуте и 18 секунди до краја. Будућност се тада у утакмицу вратила кошевима Мартина и Ивановића и тај период решила у своју корист (63:66), што се испоставило кључним моментом ове утакмице јер црвено-бели у последњем периоду никако нису успели да преокрену меч.

Звезда се сада окреће својим обавезама у Евролиги. Већ 17. октобра чета МИлана Томића гостује у Тел Авиву против екипе Макабија.

Скочи на траку са алаткама