Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezdine dame sigurne na premijeri nove sezone

Izvor: KKŽCZ, zvanični sajt

Košarkašice Crvene zvezde Kombank ostvarile su pobedu na startu nove sezone WABA lige nad ekipom ŽKK RMU Banovići 74-59 (17-12, 20-17, 20-18, 17-12).

Izabranice Dragana Vukovića uspešno su startovale u novoj sezoni. Na premijeri regionalnog takmičenja podmlađena ekipa Crvene zvezde je bila sigurna protiv predstavnika BiH. Crveno-bele su od prvog minuta bile u vođstvu, i samo jednom prepustile gošćama prednost, i potpuno zasluženo stigle do trijumfa.

Jako lepa stvar se dogodila na samom kraju meča. Uz Mašu Janković i Nađu Nedeljkov, za Crvenu zvezdu je debitovala sa 15 godina Dunja Zečević koja je postala član Crvene zvezde na kampu „Budi i ti Zvezdica“.

Dragan Vuković je na startu nove sezone na parket poslao petorku Đokić, Katanić, Mišeljić, Janković i Bojović, koja je serijom 6-0 otvorila utakmicu. Maša Janković je već u uvodnim minutima utakmice pokazala deo svog raskošnog talenta i pokazala da će se odlično uklopiti u podmlađeni tim Crvene zvezde. Prva četvrtina je protekla u znaku Ivane Katanić i Maše Janković, koja je zabeležila čak 4 blokade u prvih 10 minuta igre. Zvezda je imala konstantnu prednost, gošće su serijom 6-0 stigle do „minus 2“ (12-10), ali je Ivana Katanić prvo trojkom odbila nalet, da bi kreirala napad za Martu Vulović i njene jedine poene pre zvuka sirene, 17-12.

Serijom 7-2 ekipa iz Banovića je prvi i jedini put nakon preokreta stila do prednosti (19-20), ali tada na scenu stupa Nikolina Deurić. Trojka, defanzivni skok, zatim poeni sa penala, još jedna trojka, i asistencija za Mašu Janković koja je naterala trenera gostiju na tajm-aut, 28-22. Veliku energiju je unela u ekipu Deurićeva, koja je u oba pravca pomogla svojoj ekipi, Maša Janković je bila sigurna u napadu, a kada je u pitanju organizacija i kreacija, nepogrešiva je kapiten Ivana Katanić, nova asistencija, Milica Bojović veoma sigurna pre sirene za 37-29 na poluvremenu.

Pokušavala je ekipa Banovića da se vrati u meč, Zvezda odbijala svaki nalet i preko Miline Mišeljić sa penala stigla i do prve dvocifrene prednosti, (41-31). Aleksus Gilbert je bila zaslužna za seriju svoje ekipe 9-0 (41-40), ali su ponovo Maša Janković i Nina Deurić, na asistencije Ivane Katanić, psole tajm-auta obezbedili Zvezdi sigurnu prednost (46-40).  Milica Bojović je nastavila seriju do 9-0, a Đurđina Đokić trojkom donela i +15 (55-42). Uzvratila je Vrančić za 55-45 pred ulazak u poslednjih 10 minuta.

Nije bilo oscilacija u poslednjem kvartalu, Zvezda je čuvala stečenu prednost koju je pretvorila u prvu pobedu, Ivana Katanić je poenima donela maksimalnih +18 (72-54), a konačan rezultat na oduševljenje publike postigla debitant, 15-šnja Dunja Zečević, koja je član kadetske i juniorske selekcije, a potekla iz kampa „Budi i ti Zvezdica“. Prelep završetak prve utakmice u sezoni.

Najefikasnija je bila Maša Janković, sjajan debi – 17 poena, 9 skokova, Milica Bojović je ubacila 16. Po 11 koševa su postigle Nikolina Deurić (7sk) i Đurđina Đokić, dok je kapiten Ivana Katanić jednu asistenciju bila daleko od tripl-dabl učinka, 10p 12sk 9as!

Zvezda u narednom kolu WABA lige gostuje u Kraljevu, a u subotu počinje i nova sezona ŽKLS.

KKŽ Crvena zvezda Kombank: Čubra, Mišeljić 3 (3sk 3as), Deurić 11 (7sk 3as), Đokić 11 (5as), Vulović 2, Nedeljkov (5sk), Katanić 10 (12sk 9as 2ukl), Dešić, Bojović 16 (4sk 2as), Tešić 2, Zečević 2, Janković 17 (9sk 4as 4blk). Trener: Dragan Vuković.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama