Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda izgubila titulu porazom u Šapcu

Večeras su vaterpolisti Šapca i naše Crvene zvezde odigrali treću finalnu utakmicu plej ofa pred prepunim gradskim bazenom u Šapcu. U fantastičnoj atmosferi i dramatičnom meču, Šabac je slavio rezultatom 10:9 i osvojio šampionsku titulu.

Foto: Šabac – Crvena zvezda

Prvu četvrtinu obeležila je velika borba obe ekipe. Zvezda je povela u svom drugom napadu na gol šapčana kada je iz peterca Dušan Vasić doneo prednost od 0:1 za crveno-bele. Bilo je prilika na obe strane, ali mreže su mirovale. Ipak, domaćin dolazi do izjednačenja 1:1 nakon što je na samom isteku njihovog napada Đorđe Vučinić iznenadio golmana Aleksandra Kralja. Do kraja ove četvrtine nije više bilo golova i pored dobrih prilika na obe strane.

Drugi period igre počeo je odlično za naše vaterpoliste. Zvezda je golovima Kristijana Šulca došla u vodstvo od 1:3, ali domaćin preko raspoloženog Đorđa Vučinića stiže do izjednačenja 3:3. Ipak, Veljko Tankosić jednim odličnim udarcem donosi novo vodstvo crveno-belima od 3:4, ali Nebojša Toholj vraća utakmicu u egal – 4:4. Na 1:30 pred kraj ovog perioda izbili su neredi na tribini između navijača Šapca i Zvezde, pa je meč bio prekinut nekih 15 minuta. Nažalost to je više prijalo domaćoj ekipi. Prvo je Zvezda promašila sto postotnu šansu, a Aleksa Petrovski bukvalno u zadnjoj sekundi napada šapčana donosi domaćima vodstvo od 5:4. Do kraja meča Zvezda nije iskoristila svoj poslednji napad pa se na poluvreme otišlo sa prednošću domaćina od jednog gola.

Treći period počinje loše po naše vaterpoliste. Zvezda je promašila odličnu priliku u prvom napadu, a onda i u drugom. Ipak, u sledećem napadu Šabac ne koristi dva igrača više, a Zvezdin igrač Dušan Vasić (po procenama sudija) nepravilno izvodi peterac (Zvezdina klupa je sugerisala da je igrač Šapca nogom izbio loptu Vasiću), pa se rezultat ne menja. I u sledećem Zvezdinom napadu Dušan Vasić ne koristi priliku sa igračem više, i onda dolazi kazna i Šabac preko Aleksandra Erakovića dolazi do vodstva od 6:4. I kao u prvoj utakmici ove dve ekipe, Zvezda ponovno doživljava pad u igri i Aleksa Petrovski to koristi i dovodi domaćina u vodstvo 7:4. Ni posle toga Zvezda nema rešenje u napada što rezultira novom neiskorištenom prilikom sa igračem više. To je bilo zeleno svetlo za domaćine koji preko Aleksandra Erakovića dolaze do kapitalnih 8:4. Malu nadu crveno-belima dao je Veljko Tankosić koji smanjuje na 8:5, ali Nebojša Toholj ponovno vraća prednost od četiri gola za domaćina – 9:5. Na 40 sekundi do kraja ovog perioda Zvezda dobija novi peterac i Veljko Tankosić donosi tračak nada našim vaterpolistima – 9:6. Zvezdin trener, Aleksandar Filipović, u tom trenutku menja indisponiranog Aleksandra Kralja i na njegovo mesto šalje Stefana Todorovskog.

Poslednji period počinje golom Kristijana Šulca nakon 2 minuta igra i Zvezda prilazi na dva gola zaostatka – 9:7. Odmah u sledećem napadu Zvezdin golman Stefan Todorovski tri puta brani udarce domaćina, a u svom sledećem napadu, na 4:13 do kraja, Kristijan Šulc smanjuje na 9:8. Nakon što ni Zvezda ni Šabac nisu iskoristili nekoliko svojih napada, Zvezda na 1:14 do kraja kreće u napad sa igračem više. Na 55 sekundi do kraja Dušan Vasić donosi izjednačenje koje niko nije očekivao – 9:9. I onda u poslednjem napadu domaćina sudije sude isključenje i Šabac dolazi do gola (Rogač) za vodstvo od 10:9 što se ispostavilo konačnim rezultatom ove treće finalne utakmice jer Zvezda nije uspela da u poslednjih 12 sekundi realizuje svoj napad.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama