Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда изгубила титулу поразом у Шапцу

Вечерас су ватерполисти Шапца и наше Црвене звезде одиграли трећу финалну утакмицу плеј офа пред препуним градским базеном у Шапцу. У фантастичној атмосфери и драматичном мечу, Шабац је славио резултатом 10:9 и освојио шампионску титулу.

Фото: Шабац – Црвена звезда

Прву четвртину обележила је велика борба обе екипе. Звезда је повела у свом другом нападу на гол шапчана када је из петерца Душан Васић донео предност од 0:1 за црвено-беле. Било је прилика на обе стране, али мреже су мировале. Ипак, домаћин долази до изједначења 1:1 након што је на самом истеку њиховог напада Ђорђе Вучинић изненадио голмана Александра Краља. До краја ове четвртине није више било голова и поред добрих прилика на обе стране.

Други период игре почео је одлично за наше ватерполисте. Звезда је головима Кристијана Шулца дошла у водство од 1:3, али домаћин преко расположеног Ђорђа Вучинића стиже до изједначења 3:3. Ипак, Вељко Танкосић једним одличним ударцем доноси ново водство црвено-белима од 3:4, али Небојша Тохољ враћа утакмицу у егал – 4:4. На 1:30 пред крај овог периода избили су нереди на трибини између навијача Шапца и Звезде, па је меч био прекинут неких 15 минута. Нажалост то је више пријало домаћој екипи. Прво је Звезда промашила сто постотну шансу, а Алекса Петровски буквално у задњој секунди напада шапчана доноси домаћима водство од 5:4. До краја меча Звезда није искористила свој последњи напад па се на полувреме отишло са предношћу домаћина од једног гола.

Трећи период почиње лоше по наше ватерполисте. Звезда је промашила одличну прилику у првом нападу, а онда и у другом. Ипак, у следећем нападу Шабац не користи два играча више, а Звездин играч Душан Васић (по проценама судија) неправилно изводи петерац (Звездина клупа је сугерисала да је играч Шапца ногом избио лопту Васићу), па се резултат не мења. И у следећем Звездином нападу Душан Васић не користи прилику са играчем више, и онда долази казна и Шабац преко Александра Ераковића долази до водства од 6:4. И као у првој утакмици ове две екипе, Звезда поновно доживљава пад у игри и Алекса Петровски то користи и доводи домаћина у водство 7:4. Ни после тога Звезда нема решење у напада што резултира новом неискориштеном приликом са играчем више. То је било зелено светло за домаћине који преко Александра Ераковића долазе до капиталних 8:4. Малу наду црвено-белима дао је Вељко Танкосић који смањује на 8:5, али Небојша Тохољ поновно враћа предност од четири гола за домаћина – 9:5. На 40 секунди до краја овог периода Звезда добија нови петерац и Вељко Танкосић доноси трачак нада нашим ватерполистима – 9:6. Звездин тренер, Александар Филиповић, у том тренутку мења индиспонираног Александра Краља и на његово место шаље Стефана Тодоровског.

Последњи период почиње голом Кристијана Шулца након 2 минута игра и Звезда прилази на два гола заостатка – 9:7. Одмах у следећем нападу Звездин голман Стефан Тодоровски три пута брани ударце домаћина, а у свом следећем нападу, на 4:13 до краја, Кристијан Шулц смањује на 9:8. Након што ни Звезда ни Шабац нису искористили неколико својих напада, Звезда на 1:14 до краја креће у напад са играчем више. На 55 секунди до краја Душан Васић доноси изједначење које нико није очекивао – 9:9. И онда у последњем нападу домаћина судије суде искључење и Шабац долази до гола (Рогач) за водство од 10:9 што се испоставило коначним резултатом ове треће финалне утакмице јер Звезда није успела да у последњих 12 секунди реализује свој напад.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама