Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Runda 1. Zvezda na krilima Berona do pobede

Košarkaši Crvene zvezde su večeras u fantastičnoj atmosferi prepunog Pionira dobili prvu rundu protiv Budućnosti i tako poveli u seriji sa 1:0.

Večerašnju utakmicu obeležila je fantastična partija Bilija Berona koji je ovaj meč završio sa 19 poena (4/4 za 3, 3/6 za 2 i 5 asistencija) i bio najefikasniji igrač utakmice.

Prva četvrtina završena je prednošću Budućnosti 18:20. Igralo se jako tvrdo, pa su se ekipe smenjivale u vodstvu. Ipak, gosti su uspeli da ostvare prednost i tako odu na prvi odmor sa dva poena prednosti. U drugoj četvrtini videli smo takođe čvrstu igru. Budućnost je konstantno držala prednost do 6 poena razlike, ali je Zvezda dočekala svojih “pet minuta” i strpljivom igrom uspela pred sam kraj četvrtine da preokrene rezultat u svoju korist i povede sa 45:42.

U drugom poluvremenu (3. i 4. četvrtina) videli smo fantastično izdanje naših košarkaša koji su dodatno pojačali ritam i stegnuli odbranu. Sve što je Budućnost uspela jeste da izjednači na 45:45, a od tada Zvezda je konstantno povećavala prednost i treći period završila sa +13 (65:52).

Poslednji period doneo je još bolju igru izabranika Milana Tomića koji jednostavno gostima nisu ostavili ni gram nade da mogu da se vrate u utakmicu. I poslednju četvrtinu crveno-beli su rešili u svoju korist (26:20) i tako meč priveli kraju sa ubedljivih ’19 na svom kontu (91:72).

Bila je ovo četvrta pobeda crveno-belih ove sezone nad podgoričanima i odlična uvertira za drugi susret finalne plej of serije koji se igra u nedelju u hali Pionir.

Pored Bilija Berona u redovima Zvezde istakli su se još Dobrić sa 12 poena, te Cirbes sa 9. Po 8 poena postigli su Odžo, Davidovac i Čović, a po 7 River, Faje i Perperoglu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama