Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Рунда 1. Звезда на крилима Берона до победе

Кошаркаши Црвене звезде су вечерас у фантастичној атмосфери препуног Пионира добили прву рунду против Будућности и тако повели у серији са 1:0.

Вечерашњу утакмицу обележила је фантастична партија Билија Берона који је овај меч завршио са 19 поена (4/4 за 3, 3/6 за 2 и 5 асистенција) и био најефикаснији играч утакмице.

Прва четвртина завршена је предношћу Будућности 18:20. Играло се јако тврдо, па су се екипе смењивале у водству. Ипак, гости су успели да остваре предност и тако оду на први одмор са два поена предности. У другој четвртини видели смо такође чврсту игру. Будућност је константно држала предност до 6 поена разлике, али је Звезда дочекала својих “пет минута” и стрпљивом игром успела пред сам крај четвртине да преокрене резултат у своју корист и поведе са 45:42.

У другом полувремену (3. и 4. четвртина) видели смо фантастично издање наших кошаркаша који су додатно појачали ритам и стегнули одбрану. Све што је Будућност успела јесте да изједначи на 45:45, а од тада Звезда је константно повећавала предност и трећи период завршила са +13 (65:52).

Последњи период донео је још бољу игру изабраника Милана Томића који једноставно гостима нису оставили ни грам наде да могу да се врате у утакмицу. И последњу четвртину црвено-бели су решили у своју корист (26:20) и тако меч привели крају са убедљивих ’19 на свом конту (91:72).

Била је ово четврта победа црвено-белих ове сезоне над подгоричанима и одлична увертира за други сусрет финалне плеј оф серије који се игра у недељу у хали Пионир.

Поред Билија Берона у редовима Звезде истакли су се још Добрић са 12 поена, те Цирбес са 9. По 8 поена постигли су Оџо, Давидовац и Човић, а по 7 Ривер, Фаје и Перпероглу.

Скочи на траку са алаткама