Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда демонстрирала силу над Партизаном

kosarkas Partizana na utakmici Jadranske ABA lige protiv Crvene zvezde u hali Pionir, Beograd 06.04.2019. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Crvena zvezda, Jadranska ABA liga, Partizan

Кошаркаши Црвене звезде вечерас су одиграли једну од својих најбољих утакмица у последње време. У утакмици која је одлучивала о финалисти АБА лиге, пред препуним Пиониром, наши кошаркаши, предвођени тренером Миланом Томићем, прегазили су вечитог ривала и славили заслужену победу 84:63.

КК Црвена звезда мтс – КК Партизан нис 84:63 (21:13, 23:15, 20:13, 20:22)

Почела је ова вечерашња утакмица једном лепом увертиром. Наиме, на паркету хале Пионир нашли су се хокејаши Црвене звезде који су пре неколико дана освојили титулу регионалног првака, а пре тога и државног, па је пуна хала имала прилике да поздрави наше оклопнике.

То као да је на неки начин дало крила и кошаркашима који су од самог почетка кренули силовито, и поред почетног водства Партизана (тројка Величковића), нису дозволили црно-белима да ураде ништа што би победу Звезде довело у питање.

Довољно је погледати кретање резултата по четвртинама да би се закључило да су црвено-бели момци били супериорнији и да су славили заслужено. На самом почетку утакмице, велики допринос донео је Давидовац који је успешно заменио повређеног Регланда на позицији плеја и тако се изостанак искусног Американца није ни осетио. Поред Давидовца одличну партију поновно је пружио Перпероглу који је утакмицу завршио са 18 поена, а пратили су га одлични Човић и Добрић са 10 поена, Оџо са 9 и Берон са 8.

Морамо апострофирати и сјајну атмосферу која је била најбоља у досадашњем делу сезоне,а верујемо да ће таква бити и у финалним утакмицама које Звезди значе пролазак у Евролигу.

Скочи на траку са алаткама