Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda demonstrirala silu nad Partizanom

kosarkas Partizana na utakmici Jadranske ABA lige protiv Crvene zvezde u hali Pionir, Beograd 06.04.2019. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Crvena zvezda, Jadranska ABA liga, Partizan

Košarkaši Crvene zvezde večeras su odigrali jednu od svojih najboljih utakmica u poslednje vreme. U utakmici koja je odlučivala o finalisti ABA lige, pred prepunim Pionirom, naši košarkaši, predvođeni trenerom Milanom Tomićem, pregazili su večitog rivala i slavili zasluženu pobedu 84:63.

KK Crvena zvezda mts – KK Partizan nis 84:63 (21:13, 23:15, 20:13, 20:22)

Počela je ova večerašnja utakmica jednom lepom uvertirom. Naime, na parketu hale Pionir našli su se hokejaši Crvene zvezde koji su pre nekoliko dana osvojili titulu regionalnog prvaka, a pre toga i državnog, pa je puna hala imala prilike da pozdravi naše oklopnike.

To kao da je na neki način dalo krila i košarkašima koji su od samog početka krenuli silovito, i pored početnog vodstva Partizana (trojka Veličkovića), nisu dozvolili crno-belima da urade ništa što bi pobedu Zvezde dovelo u pitanje.

Dovoljno je pogledati kretanje rezultata po četvrtinama da bi se zaključilo da su crveno-beli momci bili superiorniji i da su slavili zasluženo. Na samom početku utakmice, veliki doprinos doneo je Davidovac koji je uspešno zamenio povređenog Reglanda na poziciji pleja i tako se izostanak iskusnog Amerikanca nije ni osetio. Pored Davidovca odličnu partiju ponovno je pružio Perperoglu koji je utakmicu završio sa 18 poena, a pratili su ga odlični Čović i Dobrić sa 10 poena, Odžo sa 9 i Beron sa 8.

Moramo apostrofirati i sjajnu atmosferu koja je bila najbolja u dosadašnjem delu sezone,a verujemo da će takva biti i u finalnim utakmicama koje Zvezdi znače prolazak u Evroligu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama