Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Pionirke osvojile „Beobasket mini kup“

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Pionirke KKŽ Crvena zvezda Kombank potpuno zasluženo su osvojile „Beobasket mini kup“ u Loznici, pošto su u finalu ubedljivo savladale vršnjakinje iz Loznice.

KKŽ Crvena zvezda Kombank : ŽKK Loznica 70:41 (18:6, 14:13, 22:8, 16:14)

Pionirke Zvezde su i pored dosta grešaka bolje ušle u meč i nakon dva minuta igre povele 6:1. Mlade nade našeg kluba su iz dobre odbrane, otvarale dosta kontranapada i nastavile da uvećavaju prednost koja je na kraju prve četvrtine iznosila 12 poena razlike – 18:6.

U drugoj četvrtini ništa se nije promenilo. Crveno-bele devojčice su i dalje bile znatno bolje i efikasnije od vršnjakinja Loznice koje su pokušavale da uhvate priključak, ali su imale mnogo neiskorišćenih napada, što su naše devojčice kažnjavale. Crvena zveuda je u 18. minutu igre vodila 32:16.

U drugom poluvremenu nastavljeno je u istom ritmu i prednost je konstantno rasla. Na kraju trečeg perioda igre bilo je i maksimalnih +27 – 54:27.

U poslednjoj deonici viđena je i najubedljivija prednost crveno-belih. Ona je iznosila čak 33 poena prednosti – 64:31. Do kraja meča izabranice Ružice Karić rutinski su završile posao i odbranile trofej u „Beobasket mini kupu“.

Treće mesto na turniru osvojila je Novosadska ŽKA koja je rezultatom 64:60 savladala vršnjakinje ekipe Radivoj Korać.

Loznica, Dvorana: „Lagator“, Gledalaca: 500
KKŽ Crvena zvezda Kombank: Mladenović 4, Vasiljević 5, Ivanović 5, Janković, Matić 10, Ćulibrk 5, Avlijaš 13, Zečević 16, Ulemek 2, Puzić, Stanković 6, Čačić 4.

(foto: kss.rs)

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama