Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Najava utakmica

Kup „Milan Ciga Vasojević“: U polufinalu protiv Novosadske ŽKA

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Košarkašice Crvene zvezde Kombank uspešno su okončale ligaška takmičenja u Prvoj ženskoj ligi Srbije i regionalnoj VABA ligi. U oba takmičenja crveno-bele devojke će se boriti za trofeje, ali pre toga slede obaveze u nacionalnom kup takmičenju.

Predstojećeg vikenda na programu je završni turnir Kupa „Milan Ciga Vasojević“ koji će biti odigran u lozničkoj hali „Lagator“. Učešće na završnom turniru obezbedile su i ekipe Radivoj Koraća iz Beograda, kao i dve novosadske ekipe Novosadska ŽKA i 021.

Nacionalni Kup samostalne Srbije igra se od 2006. godine. Trofej je najviše puta osvajao vršački Hemofarm, čak pet puta, Partizan se radovao tri puta, Crvena zvezda dva, a Radivoj Korać i Vojvodina po jednom. Prethodne sezone u finalu su se sastali večiti rivali, a pobedu je odnela ekipa Partizana 1953 koja je rezultatom 68:61 savladala našu ekipu.

Kao i prethodnih godina žreb je bio poludirigovan, tako da u polufinalu nisu mogli da se sastanu prvoplasirani i drugoplasirani u ligi, Crvena zvezda Kombank i Radivoj Korać. Pa će se u polufinalnim duelima sastati:
KKŽ Crvena zvezda Kombank – ŽKK Novosadska ŽKA
ŽKK Radivoj Korać – ŽKK 021

Polufinalni mečevi biće direktno prenošeni na youtube kanalu KSS, dok je finale u nedelju 17. marta od 19.00 časova, uz direktan TV prenos na Arena sportu.

– Kup „Milan Ciga Vasojević“, polufinale:
ŽKK Crvena zvezda Kombank – ŽKK Novosadska ŽKA
Dvorana: „Lagator“, Loznica
Datum: Subota, 16. mart
Početak: 16 časova

Košarkašice Crvene zvezde su apsolutne favoritkinje na predstojećem turniru i za očekivati je da trofej namenjen pobedniku nacionalnog kupa završi u našim vitrinama. KKŽ Crvena zvezda Kombank je u svojoj istoriji 12. puta bila pobendik kupa i to: 1973, 1976, 1977, 1979, 1981, 1992, 1994, 1995, 2003, 2004, 2016. i 2017. godine.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama