Кошарка Кошарка/Женска кошарка Кошарка/Најава утакмица

Куп „Милан Цига Васојевић“: У полуфиналу против Новосадске ЖКА

Извор: mojacrvenazvezda.net

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк успешно су окончале лигашка такмичења у Првој женској лиги Србије и регионалној ВАБА лиги. У оба такмичења црвено-беле девојке ће се борити за трофеје, али пре тога следе обавезе у националном куп такмичењу.

Предстојећег викенда на програму је завршни турнир Купа „Милан Цига Васојевић“ који ће бити одигран у лозничкој хали „Лагатор“. Учешће на завршном турниру обезбедиле су и екипе Радивој Кораћа из Београда, као и две новосадске екипе Новосадска ЖКА и 021.

Национални Куп самосталне Србије игра се од 2006. године. Трофеј је највише пута освајао вршачки Хемофарм, чак пет пута, Партизан се радовао три пута, Црвена звезда два, а Радивој Кораћ и Војводина по једном. Претходне сезоне у финалу су се састали вечити ривали, а победу је однела екипа Партизана 1953 која је резултатом 68:61 савладала нашу екипу.

Као и претходних година жреб је био полудиригован, тако да у полуфиналу нису могли да се састану првопласирани и другопласирани у лиги, Црвена звезда Комбанк и Радивој Кораћ. Па ће се у полуфиналним дуелима састати:
ККЖ Црвена звезда Комбанк – ЖКК Новосадска ЖКА
ЖКК Радивој Кораћ – ЖКК 021

Полуфинални мечеви биће директно преношени на youtube каналу КСС, док је финале у недељу 17. марта од 19.00 часова, уз директан ТВ пренос на Арена спорту.

– Куп „Милан Цига Васојевић“, полуфинале:
ЖКК Црвена звезда Комбанк – ЖКК Новосадска ЖКА
Дворана: „Лагатор“, Лозница
Датум: Субота, 16. март
Почетак: 16 часова

Кошаркашице Црвене звезде су апсолутне фавориткиње на предстојећем турниру и за очекивати је да трофеј намењен победнику националног купа заврши у нашим витринама. ККЖ Црвена звезда Комбанк је у својој историји 12. пута била побендик купа и то: 1973, 1976, 1977, 1979, 1981, 1992, 1994, 1995, 2003, 2004, 2016. и 2017. године.

Скочи на траку са алаткама