Hokej Hokej/Izveštaji

Fantastična Zvezda na korak od polufinala

 

SKHL Crvena zvezda – HK Vojvodina 7:1 (1:0, 5:0, 1:1)

U senci večitog derbija u fudbalu, danas je u ledenoj hali Pionir, pred nekih 100 gledalaca, odigrana prva četvrtfinalna utakmica plej ofa, između Crvene zvezde i Vojvodine, u okviru hokejaške IHL lige. Crvena zvezda je slavila u ovom susretu, iako oslabljena neigranjem Vukićevića, Novakovića i Kerezovića, i tako došla na korak do polufinala. Da bi izašla na megdan pobedniku susreta Slavija – Celje, izabranicima trenera Jovice Rusa biće potrebna još jedna pobeda, a prva prilika za to je već u sredu u Novom Sadu.
Foto: Crvena zvezda – Vojvodina (1/4 finale)
U prvoj trećini gledali smo dosta zanimljiv hokej. Naime, Vojvodina se ovaj put pokazala u drugačijem svetlu u odnosu na prethodne utakmice i u prvom periodu odigrala dosta ravnopravno. Zvezda jeste, generalno, imala inicijativu i više prilika za postizanje gola, ali ni napadi gostiju iz Novog Sada nisu bili bezazleni. Na pogodak, jedini u ovom periodu, čekalo se sve do 14 minute. Naime, kada su obe ekipe imale po četiri igrača na ledu, Rus Vjačaslav Čegrintsev je spretno oduzeo pak igračima Vojvodine, okrenuo se prema golmanu Karlosnu i rezantnim udarcem smestio pak u njegovu mrežu. Bilo je to 1:0 za Zvezdu. Do kraja ove trećine bilo je još prilika, posebno pred golom Vojvodine, ali se mreže nisu zatresle.
Foto: Crvena zvezda – Vojvodina (1/4 finala)
U drugoj trećini potpuno druga slika na ledu. Izgleda da je trener Crvene zvezde, Jovica Rus, tražio od svojih igrača da se malo uozbilje, pa su crveno-beli oklopnici dodali gas. Već u 3. minuti nastavka (23. minut igre) Pavel Popravka, na asistenciju Marka Dragovića, dovodi Zvezdu u vodstvo od 2:0. A onda dva blic kriga Zvezdinih oklopnika. Prvi je trajao 27 sekundi, a drugi svega 14. Prvo je Andrej Cvik, na asistenciju Mirka Đumića i Ivana Anića, doveo naše oklopnike u vodstvo od 3:0, da bi isti igrač (ovaj put na asistenciju Mirka Đumića) povisio na 4:0. Strelac petog gola (5:0) za crveno-bele bio je kapitan Marko Brkušanin (asistencija Mirko Đumić), a odličnim udarcem Mirko Đumić je smestio pak u mrežu gostiju za 6:0. Nastavila je Zvezda svoj ples na ledu, napadala na gol gostiju, ali mreža Karlsona se nije više zatresla do kraja ove trećine.
 
 
Poslednji period počinje golom Vjačeslava Čegrintseva  (asistencija Ivan AnićMarko Brkušanin) za 7:0, a Vojvodina postiže počasni gol (7:1) preko Miloša Babića. Tim rezultatom je i završen meč, a Zvezda ima meč loptu već u serdu u Novom Sadu.
 
 
 
 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama