Хокеј Хокеј/Вести Хокеј/Најава утакмица

Бркушанин и Подунавац пред плеј оф ИХЛ-а

Хокејаши Црвене звезде крећу 2. марта са својом првом утакмицом у плеј офу. Противник је екипа Војводине (ледена хала Пионир од 16:15 часова), а у колико прескоче ову препреку у полуфиналу ће их чекати победник сусрета између Славије и Цеља. Циљеви за ову сезону су јасни, а то је освајање ИХЛ такмичења, као и Државног првенства (ао се буде играло). Наш портал је имао прилику да разговара са капитеном Марком Бркушанином, као и његовим саиграчем Павлом Подунавцeм, па ево шта су они рекли пред предстојећи плеј оф.

Звезда је одиграла једну одличну сезону до сада и регуларни део завршила на првом месту. Како сте видели и како оцењујете наступе екипе у регуларном делу? Порази су једино доживљени од Славије, Цеља и Триглава.

– Пре свега велики поздрав. Мислим да смо целу сезону одиграли на високом нивоу, изузев тих пар утакмица где смо, што због недовољно леда у ногама (на првој утакмици против Славије) и због умора и пада концентрације (против Цеља и Триглава), изгубили, каже Бркушанин, а Подунавац додаје,

– Слажем се да је ово једна од бољих сезона Звезде, што се и види по броју бодова. Екипа је функционисала целе сезоне и од 28 утакмица, победили смо 25. Мислим да смо из изгубљених утакмица доста научили и надам се да ћемо то да искористимо у најважнијем делу сезоне.

Као што смо у уводу написали, већ 2. марта креће плеј оф, а Бркушанин каже:

– Плеј оф почиње у суботу против Војводине. Све што смо до сада урадили брише се и крећемо из почетка, тако да морамо да приступимо свакој утакмици као да је последња, без обзира ко нам буде противник, јер је нама ове сезоне циљ освајање ИХЛ-а, а у плеј офу је правило да нема лаких противника.

У односу на прошлу сезону чини се да је тренер Јовица Рус унео неку позитивну енергију, а ту су и ветерани Ристић и Поправка, као и тројица Руса.

– Постали смо пријатељи, а не само саиграчи, што је заслуга тренера Руса, каже Подунавац и наставља: Мислим да су појачања ове године одлична, а Ристић и Поправка су донели искуство екипи, а и допринели су позитивној хемији екипе.

– Да, Ристић и Поправка доста значе екипи. Доприносе доста својим искуством и млади играчи могу пуно да науче од њих, каже Бркушанин. А што се странаца тиче, ове године су значајно бољи у односу на прошлу сезону. Имамо их мање, али су квалитетнији.

Када смо их питали ко је најтежи ривал за Подунавца су то Триглав и Славија, али Бркушанин има мало другачији поглед на то:

– Мислим да најтежи и највећи ривал можемо да будемо само сами себи, као што смо били и прошле сезоне, када смо изгубили од Цеља.

За крај и Бркушанин и Подунавац су искористили прилику да позову навијаче да дођу и подрже екипу.

И ми вас позивамо да дођете на утакмице плеј офа и пружите подршку нашим оклопницима у борби за трофеј. Ови момци то заслужују и време је да ледена хала Пионир буде крцата, а да се са трибина поновно чује песма као некада.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама