Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji

Eger u završnici nadigrao crveno-bele

Izvor: SD Crvena zvezda

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su od mađarskog Egera 12:13 (1:3, 2:4, 5:3, 4:3), u 7.kolu Lige šampiona, na bazenu „Milan Gale Muškatirović“.

Crveno-beli su propustili priliku da veliku borbenot, želju i igru krunišu prvim bodom protiv daleko iskusnijeg protivnika. Međutim, u toj nameri, Mađari su imali i pomoć sudijskog dvojica, koji je načinio ogroman propust.

Isključeni igrač Egera ušao je u igru u poslednjim sekundama, iako mu je to bilo treće isključenje, a arbitri Petronili i Mustata napravili neverovatan propust.

Eger je brzo došao do prednosti koju je kontrolisao do treće četvrtine. Murišić i Đarfaš su doneli mađarskom predstavniku vođstvo, Angelopulos potvrdio sa dva gola, jednom je strelac bio i naš Strahinja Rašović. Za Zvezdu su pogađali Maksimović, Vasić i Šulc, a Hoznacki postavio 3:7 za prvo poluvreme.

Crveno-beli su jurili rezultat dve četvrtine, a kada je Đarfaš postigao gol za 5:9, mislilo se da će Eger lako doći do novih bodova. Maksimović i Šulc su najavili preokret sa dva gola i probili čvrstu odbranu gostiju, Hoznacki pogodio za 7:10, a Šulc drugim golom postavio 8:10 pred ulazak u poslednji kvartal.

Nastavljena je serija od četiri gola Crvene zvezde i totalni preokret, Vasić pogađa za 11:10 na 3:30 do kraja meča. Rašović i Đarfaš pogađaju za Eger, a Bursać za Zvezdu za 12:12. 28 sekundi do poslednjeg zvuka sirene Eger ponovo dobija brojčanu prednost u bazenu koju je realizovao Deker 16 sekundi pre kraja utakmice, 12:13. U poslednjem napadu Crvena zvezda je imala igrača više, Vasićev udarac je završio pored gola i tada je učinjena materijalna greška koju sudije nisu sankcionisale.

Najefikasniji je bio Vasić sa 4 gola, Maksimović je pogodio 3 puta.

Protivnik u 8.kolu biće ponovo Eger, na startu drugog dela grupne faze. U grupnoj fazi obrnutim redosledom, od poslednjeg protivnika ka prvom će se odvijati raspored.

CRVENA ZVEZDA – EGER 12:13 (1:3, 2:4, 5:3, 4:3)

Beograd – Bazen: SRC Milan Gale Muškatirović. Sudije: Arnaldo Petronili (Italija) i Andrei Mustata (Rumunija). Igrač više: Crvena zvezda 12(2), Eger 9(5). Peterci: Eger 1(1).

CRVENA ZVEZDA: Kralj, Tankosić 1, Maksimović 3, Bursać 1, Perković, Vasić 4, Bitadze 1, Martinović, Ilić, Popović, Šulc 2, Radović, Todorovski. Trener: Aleksandar Filipović.

EGER: Valič, Lukač, Rašović 3, Avramović, Hosnjanski 2, Santa, Deker 2, Murišić 1, Đarfas 3, Vlačopulos 2, Kurti, Biros, Čižar. Trener: Norbert Dabrovski.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama