Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice

Crveno-bele posle preokreta savladale Dinamo

Izvor: SD Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde ostvarile su 13. pobedu u BPŠ Superligi nakon velikog preokreta i uzbudljivog meča 17.kola u pet setova protiv pančevačkog Dinama – 3:2, po setovima 14:25, 23:25, 25:11, 27:25, 17:15.

Veoma uzbudljiv duel smo gledali na Banjici. Gošće osokoljene nakon prve pobede u prvenstvu u proteklom kolu protiv lajkovačkog Železničara sa puno samopouzdanja i bez pritiska su ušle i u meč u Beogradu. A kada je tako, onda je dosta teško protivniku na drugoj strani. Crvena zvezda je od samog početka dosta grešila, do tehničkog tajm-auta Zvezda je imala pet grešaka, na kraju prvog seta jedanaest.

Dinamo bez pritiska već na startu koristi greške crveno-belih da napravi razliku (3:7) i primorava Aleksandra Vladisavljeva na tajm-aut već u ranoj fazi prvog seta. Do prvog obaveznog odmora Dinamo je vodio 6:12, a zatim i 7:15, da bi tri uzastopne greške i na suprotnoj strani primorale trenera da zatraži predah pri rezultatu 10:15. Između dva tajm-auta ekipa iz Pančeva je vezala četiri poena, zatim stigla do dvocifrene prednosti (11:21) i deset set lopti. Zvezda je završila set kao što je i počela – greškama za 14:25 i 0:1 po setovima.

Trgle su se crveno-bele u drugom setu koji je počeo poenima za vođstvo Dinama 1:3, da bi usledile dve vezane serije po četiri poena i prednost Zvezde 10:6, koja je bila dovoljna da trener gošći zatraži tajm-aut. Očekivalo se da Zvezda nastavi u istom ritmu, ali je ušla u kontraritam i Dinamo je uzvratio serijom 7:1 do tehničkog tajm-auta za novu promenu vođstva (11:12), da bi ubrzo Vladisavljev morao ponovo da reaguje pri rezultatu 12:15. Gošće su kontrolisale stečenu prednost do finiša kada Zvezda od 19:23 stiže do 23:24 nakon poena Tijane Malešević, ali Markovićeva je iskoristila drugu set loptu da duplira prednost svoje ekipe i obezbedi bod iz Beograda, 0:2 (23:25).

Upalila se lampica za alarm u timu Aleksandra Vladisavljeva, koji je ponovo pokazao karakter. Zvezda se ove sezone nalazila u ovakvoj situaciji u par navrata, ali prvi put u Beogradu posle meča sa Vizurom. Već na startu trećeg seta videli smo reakciju, Zvezda je odmah stvorila razliku, osvajala poene brzim tempom, do tehničkog tajm-auta dva puta je reagovao trener Dinama, ali to nije poremetilo crveno-bele. Na tehničkom tajm-autu Zvezda je vodila 12:5, vrlo brzo stigla do dvocifrene prednosti (19:7) i do trinaest set lopti. Prvu je iskoristila Milka Stijepić za 1:2 (25:11).

Uzbuđenja su tek počela što nam je nagovestio četvrti set, pun preokreta i promena prednosti. Dinamo je poveo 3:7, uz tri as servisa, Vladisavljev zatražio tajm-aut, a Zvezda odgovorila tako što je osvojila prvo tri, pa narednih šest poena, koje je pokušao da prekine Dinamo sa dva puta po minut odmora, za prednost pred obavezni predah – 12:9. Zvezda je kontrolisala prednost do finiša kada smo videli dve velike serije poena i dva preokreta. Prvo je Dinamo od 18:16 stigao do 18:21, da bi nakon saveta Aleksandra Vladisavljeva na tajm-autu Zvezda povela 23:21 i uhvatila svoj ritam. Nakon bloka Mile Đorđević najtrofejniji srpski klub je imao dve set lopte (24:22), ali je Dinamo uspeo da se vrati u meč i povede 25:26. Nije Crvena zvezda dozvolila iznenađenje, spasila je set loptu, a kapiten Katarina Čanak poentira iz najjačeg oružja, blok za 27:25 i 2:2.

Peti set idealan za ljubitelje odbojke, ali za navijače Crvene zvezde stresan. Sara Pavlović je vukla ekipu Dinama, bila vidno motivisana, prolazila u napadu, pokušao je Zvezdin strateg to da spreči, ali na promeni strana Dinamo vodi 4:8. Veliku prednost gošći Zvezda uspeva da prestigne preko Milke Stijepić i Mile Đorđević i povede 12:11. Nisu se predavale igračice iz Pančeva, ponovo je Sara Pavlović donela dve set lopte Dinamu, ali Zvezda je uspela da spase obe i iskoristi prvu preko Tijane Malešević za pobedu posle blizu 2 sata i trideset minuta igre – 3:2 (17:15).

Milka Stijepić je najefikasnija sa 17 poena, Tijana Malešević je osvojila 15, Katarina Čanak i Mila Đorđević 12. Na drugoj strani Sara Pavlović je osvojila 29 poena.

Crvena zvezda je ovom pobedom zadržala prvo mesto ispred Jedinstva iz Stare Pazove i Vizure (pobeda manje) sa istim odnosom bodova, i ukoliko trijumfuje u poslednjem kolu prvog dela sezone u Subotici narednog vikenda sa prve pozicije će startovati u Mini ligi.

CRVENA ZVEZDA – DINAMO 3:2 (14:25, 23:25, 25:11, 27:25, 17:15)

Beograd, dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 100. Sudije: Biljana Đerfi i Aleksandra Balandžić. Trajanje meča: 144 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Sekulić 7, Čanak 12, Stijepić 17, B. Marković 3, Jakšić 1, Milunović 2, Đorđević 12, Tasić 2, Vučićević 7, Malešević 15, Stepanović (libero). Nisu igrale: T. Marković, Vidojević, Delić. Trener: Aleksandar Vladisavljev

DINAMO: Simić 1, Đurđević (libero), Ranisavljević 8, Pavlović 29, Mitrović, Jakšić 9, Sorak 13, Stojković, Marković 14, Petrov (libero), Đorđević. Nisu igrale: Obradović, Petrović, Marisavljević. Trener: Nikola Jerković

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama