Košarka Košarka/Najava utakmica

Zvezda dočekuje Budućnost za nastavak serije

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju ekipu Budućnosti u derbiju 13.kola ABA lige jtd. O predstojećem meču koji se igra od 19 časova govore trener Milan Tomić i prvotimac Bili Beron. Karte u prodaji od četvrtka u svim poslovnicama Eventima, i na dan utakmice takođe i na blagajni hale.

Nakon Novogodišnjeg koktela, i prilike da tokom cele nedelje treniraju u dvorani “Aleksandar Nikolić”, košarkaše Crvene zvezde mts u nedelju, za kraj 2018.godine očekuje novi duel protiv ekipe Budućnosti.

Utakmica 13.kola ABA lige, igra se u nedelju od 19 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić”, a karte za ovaj meč, koji pobuđuje veliko interesovanje, puštene su u prodaju na blagajnama “Eventima” u četvrtak, i prodavaće se do početka utakmice, uključujući i blagajne dvorane u nedelju od 16-19 časova.

Crvena zvezda mts je u prošlom kolu savladala Cibonu u Zagrebu, i neporažena dočekuje ovaj meč. Ovo će biti treća utakmica dva tima ove sezone, crveno-beli su slavili u Laktašima u finalu Superkupa, takođe i u Podgorici.

Trener KK Crvena zvezda mts Milan Tomić:
“Očekuje nas još jedan derbi u ovoj sezoni ABA lige, protiv ekipe koja je Evroligaška po svom kvalitetu, što se tiče stranaca kao i domaćih igrača. Dovođenjem trojice novih, od koji je Bitadže prospekt za NBA, Kol bivši NBA igrač, Bel pokazali su das u njihove ambicije izuzetno visoke. Ne treba zaboraviti da su pobeđivali su Evroligi Baskoniju, CSKA, Barselonu, i zato su uzimajući sve u obzir favoriti u ovoj utakmici. Imamo manjih problema, Faje još uvek nije potpuno spreman, Radanov je iskrenuo skočni zglob na treningu, i zato ću o 12 igrača koji će se naći u protokolu odlučiti neposredno pred utakmicu. Daćemo sve od sebe, ali moramo da odigramo pametno svih 40 minuta , i da uz pomoć naših navijača na tribinama dobijemo ovu utakmicu” rekao je trener crveno-belih.

Bili Beron: “Očekuje nas dobra utakmica protiv rivala koji se kao i mi bori za vrh tabele. Budućnost je dobar tim, sastavljen od puno iskusnih stranaca, od kojih su pojedini imali zapažene uloge i u NBA ligi. Sa druge strane, “domaći” igrači su reprezentativci i nema sumnje da nas očekuje težak posao, posebno jer sada već imaju i određeno iskustvo igranja u Evroligi, ali se i bore za što bolju poziciju na tabeli, posebno nakon dva poraza u Zagrebu i Novom Mestu. Sa druge strane, znamo šta je naš posao, dobro smo trenirali ove nedelje, i moramo dobro da se pripremimo i odigramo čvrstu mušku utakmicu, kako bi godinu zavrpili pobedom. Ovo će nam biti treći meč ove sezone, ali su znatno izmenili sastav, doveli još kvalitetnih i iskusnih igrača, tako da će ova utakmica biti potpuno drugačija od prethodnih” rekao je Bili Beron.

Klub još jednom podseća da skladu sa propozicijama ABA lige jtd, ali i preporukom MUP Republike Srbije, razmene karata za gostujuće navijače, neće biti, osim na bazi reciprociteta (KK Crvena zvezda mts dobio je 20 karata za meč koji je odigran u Podgorici u 2.kolu ABA lige).

KK Crvena zvezda mts još jednom poziva sve svoje navijače da u nedelju ispune dvoranu do poslednjeg mesta, pomognu ekipi da u sjajnom sportskom ambijentu, dođe do nove pobede kojom bi završili kalendarsku 2018.godinu .
Kapije dvorane biće otvorene dva i po sata pre početka, a KK Crvena zvezda mts apeluje na sve koji budu dolazili u dvoranu, da se ka njoj upute ranije, zbog detaljnih kontrola koje će biti sprovedene na svim ulazima.

KK Crvena zvezda mts

Skoči na traku sa alatkama