Košarka Košarka/Vesti

Zvezda na krilima Perperoglua pobedila Budućnost

Autor: CZBG, Ivan J.

Kakav povratak Crvene zvezde. Posle loše treće četvrtine, Zvezda je jednostavno pregazila Budućnost u četvrtoj četvrtini i ostala jedina neporažena ekipa u ABA ligi. U prepunoj hali ‘Aleksandar Nikolić’, Zvezda je savladala ekipu podgoričke Budućnosti 86:72 (23:11, 23:29, 17:23, 23:9). 

Foto: KK Crvena zvezda

Kao i mnogo puta do sad, kada je gusto, tu je Stratos Perperoglu. Čovek koji pokazuje izuzetno iskustvo i pogađa kada je najpotrebnije.  Ubacio je 23 poena, imao 3 skoka i 2 asistencije. Meč u kome smo bili lišeni pomoći Muhameda Fajea, ali meč u kome smo dobili Borišu Simanića kao igrača koji je odigrao odlično derbi i zabeležio dabl dabl učinak. Fantastično se borio sa iskusnijim Klarkom, a kada je počeo da skuplja i ofanzivne skokove i proigrava Zvezdine centre, Budućnosti nije bilo spasa. Definitivno je bio iks faktor ovog derbija uz 14 poena i 12 skokova. Treba napomenuti da je Zvezda preživela izuzetno lošu treću četvrtinu gde su mašili i slobodna bacanja i gde nas je u igri ostavio Perperoglu i Simanić. Počela je Zvezda silovito, videlo se da je bila odmornija i pripremljenija. Bili Beron je rešetao koš protivnika i vrlo brzo je otišla na dvocifrenu razliku. Budućnost, kao ranjena lavica i posle šest poraza se skupila i do izražaja je došao individualni kvalitet podgoričkog tima. Gordić i Bel su bili nerešiva enigma, pa se na poluvreme otišlo sa 6 poena prednosti. Treća četvrtina koja je donela izuzetno nervoznu Crvenu zvezdu i u kojoj je protivnik odigrao strpljivo i došao do maksimalnih osam poena prednosti. Mnogi su se tada setili prošlogodišnjih duela. Milan Tomić je iskoristio i drugi tajm aut i uspeo da podigne ekipu. Do kraja četvrtine je Zvezda napravila 8:0, a onda je nastavila silno i u poslednjoj četvrtini i ubacila još 8 vezanih poena za neverovatnu seriju od 16:0. Dosšli su beogradski crveno beli do napadačkog ritma, probudio se i Regland koga nije bilo u prve tri četvrtine. Šut Podgoričana je stao, Zvezda je maksimalno pojačala odbranu tako da je prednost rasla iz minute u minut. Dokaz da je odbrana donela prevagu jeste i samo 9 datih poena tima iz Crne Gore uz podatak da je Zvezda izašla iz bonusa tek u poslednjoj minuti meča. Na kraju veliko slavlje i fantastični novogodišnji poklon za sve Zvezdaše.
Ovom pobedom, Zvezda je verovatno sebi rezervisala prvo mesto pred plej of što je izuzetno bitno. Biće potrebno da grmi popularni Pionir kada dođu mečevi odluke. Čestitke za igrače i stručni štab.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama