Хокеј Хокеј/Извештаји

Рапсодија Звезде против одличног Загреба

Напокон песма у Пиониру!!! Истини за вољу није то било неко навијање, али опет су заиграла срца оних који памте дане када је Пионир био пун и када је грмела Звездина песма.

Иако није дошао знатно већи број гладалаца него раније (вечерас их је било неких 120 што је ипак више него уобичајено), ипак смо изузетно поносни да је инцијатива преко наших и друштвених мрежа клуба, нашег портала, као и новог медијског спонзора клуба, дневног листа Телеграф барем мало допринела да у леденој хали Пионир поново видимо неку заставу (Делије Братислава), као и да чујемо песму током целог меча.

А сада да се вратимо на хокеј. Данас су хокејаши Црвене звезде одиграли први од своја два сусрета овог викенда против екипе Загреба. И можемо слободно да кажемо да смо гледали одличан хокеј, са пуно клизанја, добре технике и обостраних атака на противничке голове. Звезда је показала да је у одличној форми и заслужено је славила.

СКХЛ Црвена звезда – КХЛ Загреб 8:2 (4:1, 3:0, 1:1)

Image may contain: 1 person, playing a sport and basketball court

У првој трећини заиста смо гледали леп хокеј. Загреб је показао и порд четири примљена поготка да уопште није наивна екипа, али Звездини оклопници су ипак били бољи. На први гол се чекало до 10. минуте. Ветеран Срђан Ристић одлично је упослио Михала Даниела који је вешто сместио пак у мрежу Тихомира Филипеца. Било је то 1:0 за црвено-беле. А онда је Звезда зарадила два искључења и Загреб је буквално опседао гол Арсенија Ранковића. Ипак, Звезда је успела да одоли тим нападима и онда у 16. минути Артјом Кулешов асистира Андреју Цвику који погађа за 2:0. Већ у истој минути поново на сцену ступа Михал Даниел који на асистенцију Ивана Анића доноси великих 3:0. Међутим, Загреб само минут касније успева да смањи, из једног контранапада, на 3:1 голом Луке Јарчова. Ипак, црвено-бели оклопници настављају са одличном игром и нападима на гол гостију што је уродило плодом у последњој минути првог дела игре када Роберт Сабадош погађа за 4:1.

Image may contain: one or more people and people playing sports

У другој трећини опет је Звезда резултатски доминирала. Голови су пали на самом почетку ове трећине и пред сам крај исте. Међутим, морамо бити искрени и рећи да Загреб није играо подређену улогу. Покушавали су гости да покажу да нису узалуд друга екипа по ефикасности у ИХЛ такмичењу, али Звездина одбрана је вечерас у потпуности положила испит и није дозволила гостима да покажу оно што знају.

Image may contain: one or more people and people playing sports

На 5:1, у 23. мунути, повисио је ветеран Срђан Ристић, а онда је капитен Марко Бркушанин у 37. минути доне Звезди водство од 6:1, да би Роберт Сабадош у последњој минути ове трећине донео огромних 7:1 (асистенција Никола КерезовићБогдан Гаидаш). У овј трећини смо видели и мало “кошкања” између Артјома Кулешова и Иве Калеба, након чега су оба играча завршила у боксу за кажњене играче.

У последњој трећини Звезда је мало “стала на пак” па више није било толико динамичне игре као у прва два периода. Загреб то користи да смањи резултат на 7:2 у 46. минути, а стрелац је био Хрвоје Крикшић. Ипак, да Звезда не би остала без поготка и у овој трећини, побринуо се Андрија Шпањевић који у 54. минути шаље пак у мрежу гостију за 8:2.  На крају, гледаоци су аплаузом испратили наше играче са очекивањем да и сутра прикажу исту игру и упишу још једну победу.

Image may contain: one or more people, people standing and basketball court

Црвена звезда је наступила у саставу: Митић, Ранковић, АјдуковићАнић, Бркушанин, Даниел, Драговић, Дзиов, Гаидаш, Јанковић, Керезовић, Кулешов, Марковић, Машић, Новаковић, Подунавац, Ристић, Сабадош, Шпањевић, Вукићевић, Вуковић, Цвик

Тренер: Јовица Рус

Ове две екипе играју свој други меч сутра у 16:15 часова.

Дођите да бодримо нашу Звезду!!!

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

  • Одлична партија наших хокејаша, али питање је колико је Загреб дао играча Медвешчаку за ЕБЕЛ? Вероватно би и са тим играчима обедили Загреб, али било би интересантно видети меч са комплетним поставама и нас и њих.

Скочи на траку са алаткама