Hokej Hokej/Vesti Hokej/Najava utakmica

Ivan Jovanović: Novi turnir i nova prilika da budemo sve bolji

Ivan Jovanović, bivši hokejaš šampionske generacije Crvene zvzede, a sada jedan od trenera mlađih selekcija u našem klubu. Naime, Jovanović radi sa onim najmlađima – trener je Red tima  do 8 godina i sa njima se takmiči i na turnirima Erste lige, Lige budućih šampiona. Naravno, cilj je pre svega da deca koju trenira zavole u potpunosti ovaj sport, a onda i da u njemu napreduju i jednoga dana postanu igrači koji će činiti okosnicu seniorskog tima i reprezentacije. Ali, put nije lagan i treba uložiti dosta truda i rada da bi se cilj ispunio. Zato smo i zamolili gospodina Jovanovića da malo više kaže o svom radu, a pred njim i njegovim mladim oklonicima ovoga vikenda je i turnir u Subotici. 

Foto: Red tim

– Ova ekipa koju vodim pretstavlja apsolutne početnike, kada je hokejška igra u pitanju. Mi tek počinjemo, ali to ne znači da se unapred predajemo, kaže Jovanović, pa nastavlja da govori o samom takmičenju.

– U pitanju je razvojna liga i, kako joj sam naziv kaže, osnovna zamisao je napredak dece u uzrastu 5, 6 i 7 godina, odnosno njihov što raniji kontakt sa samom igrom, simulacijom hokeja. Ovaj model je prenesen iz hokejaški naprednijih zemalja i pokazao se kao odličan za dalji razvoj u starijim selekcijama.

A kada su rezultati ove selekcije u pitanju, Jovanović kaže:

– Nama je rezultat u drugom planu i potenciramo kako timski duh, tako i individualni razvoj svakog deteta na pozicijama na kojima se trenutno nalaze. Deca kroz ovaj tip aktivnosti brže napreduju i stiču nove veštine.

Ovog vikenda Red tim odlazi u Suboticu na turnir Lige budućih šampiona.

– U subotu nastupamo u Subotici, dakle novi turnir i nova prilika da budemo sve bolji. To je naša ideja i svi zajedno ćemo to i uraditi, rekao je za sam kraj Jovanović, a mi smo mu poželeli puno sreće u uspeha u radu sa ovom decom i da ih što više izvede na pravi, hokejaški, put.

 

Za kraj da napomenemo da će na ovom turniru nastupiti i Red tim do 10 godina kojeg će ovaj put predvoditi trener Vukašin Stević, kome ovom prilikom takođe želimo puno uspeha sa klincima koje predvodi.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama