Хокеј Хокеј/Вести Хокеј/Најава утакмица

Иван Јовановић: Нови турнир и нова прилика да будемо све бољи

Иван Јовановић, бивши хокејаш шампионске генерације Црвене звзеде, а сада један од тренера млађих селекција у нашем клубу. Наиме, Јовановић ради са оним најмлађима – тренер је Ред тима  до 8 година и са њима се такмичи и на турнирима Ерсте лиге, Лиге будућих шампиона. Наравно, циљ је пре свега да деца коју тренира заволе у потпуности овај спорт, а онда и да у њему напредују и једнога дана постану играчи који ће чинити окосницу сениорског тима и репрезентације. Али, пут није лаган и треба уложити доста труда и рада да би се циљ испунио. Зато смо и замолили господина Јовановића да мало више каже о свом раду, а пред њим и његовим младим оклоницима овога викенда је и турнир у Суботици. 

Фото: Ред тим

– Ова екипа коју водим претставља апсолутне почетнике, када је хокејшка игра у питању. Ми тек почињемо, али то не значи да се унапред предајемо, каже Јовановић, па наставља да говори о самом такмичењу.

– У питању је развојна лига и, како јој сам назив каже, основна замисао је напредак деце у узрасту 5, 6 и 7 година, односно њихов што ранији контакт са самом игром, симулацијом хокеја. Овај модел је пренесен из хокејашки напреднијих земаља и показао се као одличан за даљи развој у старијим селекцијама.

А када су резултати ове селекције у питању, Јовановић каже:

– Нама је резултат у другом плану и потенцирамо како тимски дух, тако и индивидуални развој сваког детета на позицијама на којима се тренутно налазе. Деца кроз овај тип активности брже напредују и стичу нове вештине.

Овог викенда Ред тим одлази у Суботицу на турнир Лиге будућих шампиона.

– У суботу наступамо у Суботици, дакле нови турнир и нова прилика да будемо све бољи. То је наша идеја и сви заједно ћемо то и урадити, рекао је за сам крај Јовановић, а ми смо му пожелели пуно среће у успеха у раду са овом децом и да их што више изведе на прави, хокејашки, пут.

 

За крај да напоменемо да ће на овом турниру наступити и Ред тим до 10 година којег ће овај пут предводити тренер Вукашин Стевић, коме овом приликом такође желимо пуно успеха са клинцима које предводи.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама