Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Zvezdine dame u polufinalu Kupa

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Odbojkašice Crvene zvezde plasirale su se u polufinale Kupa Srbije pošto su i u revanš meču četvrtfinala savladale TENT rezultatom 3:2, po setovima 25:20, 15:25, 20:25, 25:21, 15:8.

Nakon pobede u prvom meču, u Obrenovcu, rezultatom 1:3, crveno-belima je bilo dovoljno da osvoje dva seta, ali su naše devojke ostvarile još jednu pobedu i neporažene otišle u polufinale.

Na samom startu meča crveno-bele su stigle do prednosti, koju su uspešno kontrolisale. Na servis Mile Đorđević izabranice Aleksandra Vladisavljeva stižu do 7:2, što je primoralo trenera TENT-a na tajm-aut u ranoj fazi meča. Bez promena u nastavku, Zvezda stiže do 12:8 pred prvi tehnički predah, a zatim i do 21:12, u seriji od četiri vezana poena. TENT je uspeo da veže dve serije poena, ali ne i da ugrozi Zvezdinu prednost. Crvena zvezda je stigla do osam set lopti, TENT otežao put do prvog seta, ali Božica Marković je donela 25:20 i 1:0.

Drugi set je u potpunosti pripao ekipi TENT-a. Obrenovčanke su od starta stvorile prednost koju Zvezdine odbojkašice nisu uspele da stignu, već su ušle u kontraritam i svojim greškama doprinele da na tehnički tajm-aut gošće odu sa vođstvom 7:12. Serija gošći se nastavila i u nastavku, a Zvezda je uspela da sa tri poena zaredom dođe do 14:17, kada je trener Gršić zatražio novi predah. Nakon tajm-auta TENT je vezao osam od devet poena i stigao do 9 set lopti, iskoristila je Lazić prvu za izjednačenje 1:1 – 15:25.

Dobro su otvorile treći set crveno-bele dame, delovalo je obećavajuće. Zvezda je imala 5:2, Ćeranić vukla svoju ekipu, nije davala Zvezdi da reprizira ulogu iz prvog seta, ali zahvaljujući Milici Milunović finalista Kupa Srbije iz prošle sezone je do prvog obaveznog odmora došao do 12:7. Milena Ćeranić je uspela da trgne svoje saigračice, uz pomoć Jelene Lazić, koje na servis Saške Đurović stižu do izjednačenja (14:14), a zatim gledamo veliku borbu i rezultatsku klackalicu do 20:20. U tom periodu igračicama Zvezde je opala koncentracija, četiri greške za četiri set lopte TENT-a, Saška Đurović koristi prvu za preokret, 1:2 – 20:25.

Serija grešaka je nastavljena i na početku četvrtog seta, TENT ima 0:3, zatim i 3:6, a onda na scenu stupa Milica Milunović. Zvezda osvaja narednih sedam poena i na polovini seta vodi 14:10. Međutim, turbulencije u igri se nastavljaju, svojim greškama crveno-bele omogućavaju protivniku da se rezultatski vrati u meč, pa je TENT stigao do samo jednog poena zaostatka (16:15), a zatim i do izjednačenja – 19:19. Ovog puta Zvezda u završnici sigurnija, preko Božice Marković stiže do tri poena prednosti, Lazić smanjuje na 22:21, a Anastasija Sekulić donosi 23:21. Tri set lopte Zvezdi je obezbedila Mila Đorđević nakon uspešnog bloka, a polufinale greškom najiskusnija, Slađana Erić, 2:2 – 25:21.

U petom setu Aleksandar Vladisavljev je pružio priliku Sari Vučićević, Ani Jakšić, Tari Taubner i Jeleni Delić, a igračice TENT-a su nakon gubitka četvrtog seta i poraza u četvrtfinalnoj seriji pale na psihološkom planu, pa je usledio niz grešaka. Zvezda je stigla do 3:0, zatim i do 8:5 pred promenu strana, a onda i furiozno završila utakmicu serijom od pet poena za 15:8 i 3:2! Na taj način crveno-bele su i treći put savladale TENT u roku od mesec dana.

Najefikasnija u redovima Crvene zvezde bila je Milka Stijepić sa 21 osvojenim poenom. Odličnu partiju pružila je i Milica Milunović sa 15 poena, a Anastasija Sekulić je dodala 11 poena.

Pored Crvene zvezde plasman u polufinale Kupa Srbije obezbedile su i odbojkašice Železničara, Jedinstva (SP) i Vizure.

CRVENA ZVEZDA – TENT 3:2 (25:20, 15:25, 20:25, 25:21, 15:8)

Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 70. Sudije: Aleksandar Petrović i Stanislava Simić. Trajanje meča: 105 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Taubner 1, Sekulić 11, Čanak 9, Stijepić 21, T. Marković (libero), B. Marković 9, Jakšić 1, Milunović 15, Đorđević 4, Vučićević 2, Delić 1, Stepanović (libero). Nije igrala: Vidojević. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

TENT: Đurović 10, Ćeranić 16, Erić 4, Mijatović 3, Vignjević 3, Tadić (libero), Čikiriz 7, Lukić, Jeković 1, Cvetković, Lazić 21, Isailović 1. Nije igrala: Đurić. Trener: Milan Gršić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama