Хокеј Хокеј/Извештаји

Гвозденовић златним голом срушио Триглав

Црвено-бели јуниори су данас одиграли свој први меч против екипе Триглава, у Крању, и славили су (трећи пут ове сезоне). Звезда је водила, па губила, али је успела да се врати и да однесе прву победу у овом двомечу.

Триглав – Црвена звезда 4:5 (2:2, 2:2, 0:0, 0:1)

Прва трећина протекла је у изједначеној игри у којој је Звезда два пута водила, али је Триглав успевао да се врати. Црвено-бели су повели у 12. минути – 0:1. Стрелац је био Марко Драговић на асистенцију Страхиња Вдовић – Василије Маринковић. На изједначење домаћина чекало се свега два минута. Звезда је остала са играчем мање (искључен Марко Младеновић), а Јан Павлович је успео да савлада нашег голмана Александра Аврамовића1:1. Само минут након тога Звезда опет води! Василије Маринковић је, на асистенцију Марка Драговића, сместио пак у мрежу домаћина за 1:2. Звезда је успевала да сачува резултат све до 18. минуте када домаћин, након што су црвено-бели опет остали са играчем мање (опет искључен Марко Младеновић), голом Ђорђа Кременовича долази до поравнања 2:2 и тим резултатом се отишло на први одмор.

Црвено-бели крећу преоштро у другој трећини, па након дисциплинске казне Игора Митровића домаћин успева да дође до првог водства – 3:2. Стрелац у 30. минути игре био је Мартин Јазбец. Овај гол је дао крила домаћинима којиу 34. минути долазе до водства од 4:2, а стрелац је био Нејц Бургар. Ипак, Звезда се враћа у утакмицу у 35. минути. Након што су домаћини остали са играчем мање, Лазар Пејчић (асистенција Матеја ПоповићМарко Драговић) користи прилику и шаље пак у мрежу Цене Хафнера за 4:3. Наставила је Звезда са нападима, и већ у 37. минути црвено-бели имају играча више, а само минут је био потребан да се стигне до изједначења – 4:4. Стрелац четвртог поготка био је Страхиња Вдовић (асистенција Марко ДраговићЛазар Пејчић). Имали су црвено-бели прилику да још једном искористе играча више и потпуно преокрену ток утакмице, али мрежа домаћина се до краја ове трећине није затресла.

У последњем периоду игре није било голова и утакмица је отишла у продужетке.

А у продужецима Звездини кадети златним голом Алексе Гвозденовића (асистенција Матеја Поповић) долазе до победе – 4:5!

Ове две екипе нови меч играју сутра (недеља, 18. новембар).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама