Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звездин турбо за 7-0

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

Протутњала је екипа Милана Томића кроз Стожице. Од петнеастог минута, на паркету је постојао само један тим. Онога тренутка када су стегли одбрану и кренули у строгу контролу скока, питање победника се ни једног тренутка није доводила у питање. Предност је расла из минуте у минут, а на крају је било убедљивих +23. Пред око 1500 гледалаца, Олимпија – Црвена звезда 60:83 (23:22 13:21 13:22 11:18)

Photo: aba-liga.com

Оно што се већ сада може приметити јесте да је првобитни циљ вратити Звезду у Евролигу кроз АБА лигу. Види се кроз приступ игри и по начину како се резултат гради свих 40 минута. Оног тренутка када су се играчи Црвене звезде прилагодили на чудан судијски критеријум, предност је почела да расте.
Није баш све функционисало на самом почетку. Плејмејкер Олимпије Рејнолдс је правио огромне проблеме одбрани Црвене звезде па је амерички плеј радио шта је хтео. Цирбес је био индиспониран у тој првој четвртини па је било добро што је Били Берон био расположен и тројкама држао егал нашег тима. На лошу игру су се везали и фаулови Регланда ( 3 за пет минута), Лазића ( 2 ) као и Стратоса Перпероглуа који је, слободно се може рећи, преспавао данашњи меч. Звезда је, слично утакмици у Улму, допуштала велики број офанзивних скокова противничком тиму. Све је то трајало до 15. минута. Резултат контроле скока и повећаног броја офанзивних скокова је +7 на полувремену. 

Друго полувреме, Олимпија је налетела на Звездину машину. Регланд је делио мајсторске асистенције, Маик је дошао до своје игре, Фаје је летео по терену. Покривао је у одбрани, скакао у нападу и погађао када се правила разлика. Звезда је успела да наметне јаки ритам, да појача одбрану у граници дозвољеног и играчи Олимпије нису за то имали решења. Како је утакмица одмицала, играчи Олимпије су све теже долазили до коша што је само показатељ колико се играла јака одбрана. Бориша је одменио Фајеа и имао доста добру ролу вечерас, а Огњен Добрић је унео ту енергију крајем друге четвртине и у другом полувремену. На крају су шансу добили Раданов и Ристић, остаје можда жал да су касно ушли у игру.

Звезда се већ сада окреће Еврокупу где дочекују Монако, а наредну утакмицу у регионалном такмичењу, одиграће против црногорског првака Морнара за викенд. нешто лакши распоред и могућност господину Томићу да кроз трнинге подигне своју екипу. Честитке играчима и стручном штабу на победи.

Олимпија Љубљана – Црвена звезда 60:83
Дворана Стожице
Судије: Томислав Хордов, Сашо Петек, Владан Шундић

ОЛИМПИЈА: Рејнолдс 17, Џонс 4, Шпан 3, Лазић 4, Шаманић 1, Симоновић 2, Лапорник 8, Бегић 7, Месичек 1, Санон, Ребец 6, Радуловић 1

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 5, Раданов, Човић 4, Перпероглу 2, Лазић 3, Фаје 12, Берон 17, Добрић 10, Ристић, Симанић 3, Цирбес 10, Оџо 8

Скочи на траку са алаткама