Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezdin turbo za 7-0

Autor: CZBG, Ivan J.

Protutnjala je ekipa Milana Tomića kroz Stožice. Od petneastog minuta, na parketu je postojao samo jedan tim. Onoga trenutka kada su stegli odbranu i krenuli u strogu kontrolu skoka, pitanje pobednika se ni jednog trenutka nije dovodila u pitanje. Prednost je rasla iz minute u minut, a na kraju je bilo ubedljivih +23. Pred oko 1500 gledalaca, Olimpija – Crvena zvezda 60:83 (23:22 13:21 13:22 11:18)

Photo: aba-liga.com

Ono što se već sada može primetiti jeste da je prvobitni cilj vratiti Zvezdu u Evroligu kroz ABA ligu. Vidi se kroz pristup igri i po načinu kako se rezultat gradi svih 40 minuta. Onog trenutka kada su se igrači Crvene zvezde prilagodili na čudan sudijski kriterijum, prednost je počela da raste.
Nije baš sve funkcionisalo na samom početku. Plejmejker Olimpije Rejnolds je pravio ogromne probleme odbrani Crvene zvezde pa je američki plej radio šta je hteo. Cirbes je bio indisponiran u toj prvoj četvrtini pa je bilo dobro što je Bili Beron bio raspoložen i trojkama držao egal našeg tima. Na lošu igru su se vezali i faulovi Reglanda ( 3 za pet minuta), Lazića ( 2 ) kao i Stratosa Perperoglua koji je, slobodno se može reći, prespavao današnji meč. Zvezda je, slično utakmici u Ulmu, dopuštala veliki broj ofanzivnih skokova protivničkom timu. Sve je to trajalo do 15. minuta. Rezultat kontrole skoka i povećanog broja ofanzivnih skokova je +7 na poluvremenu. 

Drugo poluvreme, Olimpija je naletela na Zvezdinu mašinu. Regland je delio majstorske asistencije, Maik je došao do svoje igre, Faje je leteo po terenu. Pokrivao je u odbrani, skakao u napadu i pogađao kada se pravila razlika. Zvezda je uspela da nametne jaki ritam, da pojača odbranu u granici dozvoljenog i igrači Olimpije nisu za to imali rešenja. Kako je utakmica odmicala, igrači Olimpije su sve teže dolazili do koša što je samo pokazatelj koliko se igrala jaka odbrana. Boriša je odmenio Fajea i imao dosta dobru rolu večeras, a Ognjen Dobrić je uneo tu energiju krajem druge četvrtine i u drugom poluvremenu. Na kraju su šansu dobili Radanov i Ristić, ostaje možda žal da su kasno ušli u igru.

Zvezda se već sada okreće Evrokupu gde dočekuju Monako, a narednu utakmicu u regionalnom takmičenju, odigraće protiv crnogorskog prvaka Mornara za vikend. nešto lakši raspored i mogućnost gospodinu Tomiću da kroz trninge podigne svoju ekipu. Čestitke igračima i stručnom štabu na pobedi.

Olimpija Ljubljana – Crvena zvezda 60:83
Dvorana Stožice
Sudije: Tomislav Hordov, Sašo Petek, Vladan Šundić

OLIMPIJA: Rejnolds 17, Džons 4, Špan 3, Lazić 4, Šamanić 1, Simonović 2, Lapornik 8, Begić 7, Mesiček 1, Sanon, Rebec 6, Radulović 1

CRVENA ZVEZDA: Regland 5, Radanov, Čović 4, Perperoglu 2, Lazić 3, Faje 12, Beron 17, Dobrić 10, Ristić, Simanić 3, Cirbes 10, Odžo 8

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama