Košarka Košarka/Najava utakmica

Zvezda gostuje Olimpiji

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali u Ljubljanu gde ih u subotu od 17 časova očekuje meč 7.kola ABA lige jtd sa Petrol Olimpijom. Drugi meč u sezoni, nakon četvrtfinala Superkupa. O novom duelu govore trener Tomić i prvotimac Ognjen Dobrić.

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u petak u ranim jutarnjim časovima u Ljubljanu gde ih u subotu očekuje meč 7.kola ABA lige.

Duel u dvorani „Stožice” igra se u subotu od 17 časova (direktan prenos TV Arena), a crveno-beli žele novu pobedu kojom bi ostali usamljeni na vrhu tabele regionalnog takmičenja, i takođe u dobrom raspoloženju dočekali važnu utakmicu Evrokupa protiv Monaka u Beogradu.

Trener Crvene zvezde mts Milan Tomić nema problema sa povređenim igračima, a slovenački predstavnik zaslužuje maksimalan respekt:

„Sledi nam meč sa vrlo talentovanom ekipom, koja svoje utakmice igra sa puno energije. Već smo se sastali sa njima u prvoj zvaničnoj utakmici nove sezone u Laktašima, i videli smo na terenu da imaju kvalitet, energiju. Špan, Mesiček, Lazić, Badžim, dobri stranci poput Džonsa, tu je iskusni centar Mirza Begić. Crvena zvezda mora da odigra sa puno energije, koncentracije, čvrsto, ako želimo bodove u ovoj utakmici” rekao je trener crveno-belih.

Crvena zvezda mts u ukupnom saldu ima 21.pobedu nad ekipom Olimpije, a u Ljubljani 9 pobeda i 8 poraza.

Ognjen Dobrić: „Važna utakmica za nas, jer je ABA liga prioritet i to smo više puta naglašavali, kao i da nas očekuje dosta rada kako bismo dostigli svoj maksimum kada je najvažnije. Na tom putu, ovakve utakmice predstavljaju izazov, jer je Olimpija dobar tim, sa puno talenta, energije i mladih igrača, ali i nekoliko vrlo iskusnih koje predvode Begić i Bubnić. Igrali smo već sa njima ove sezone, i očekujemo kvalitetnog protivnika i čvrrstu utakmicu”

Odmah po završetku meča crveno-beli se autobusom vraćaju za Beograd i počinje pripreme za utakmicu 7.kola Evrokupa (prodaja karata za taj meč počinje u ponedeljak u svim poslovnicama Eventima) protiv Monaka, koja se igra u sredu od 19 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić”.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama