Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда гостује Олимпији

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали у Љубљану где их у суботу од 17 часова очекује меч 7.кола АБА лиге јтд са Петрол Олимпијом. Други меч у сезони, након четвртфинала Суперкупа. О новом дуелу говоре тренер Томић и првотимац Огњен Добрић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у петак у раним јутарњим часовима у Љубљану где их у суботу очекује меч 7.кола АБА лиге.

Дуел у дворани „Стожице” игра се у суботу од 17 часова (директан пренос ТВ Арена), а црвено-бели желе нову победу којом би остали усамљени на врху табеле регионалног такмичења, и такође у добром расположењу дочекали важну утакмицу Еврокупа против Монака у Београду.

Тренер Црвене звезде мтс Милан Томић нема проблема са повређеним играчима, а словеначки представник заслужује максималан респект:

„Следи нам меч са врло талентованом екипом, која своје утакмице игра са пуно енергије. Већ смо се састали са њима у првој званичној утакмици нове сезоне у Лакташима, и видели смо на терену да имају квалитет, енергију. Шпан, Месичек, Лазић, Баџим, добри странци попут Џонса, ту је искусни центар Мирза Бегић. Црвена звезда мора да одигра са пуно енергије, концентрације, чврсто, ако желимо бодове у овој утакмици” рекао је тренер црвено-белих.

Црвена звезда мтс у укупном салду има 21.победу над екипом Олимпије, а у Љубљани 9 победа и 8 пораза.

Огњен Добрић: „Важна утакмица за нас, јер је АБА лига приоритет и то смо више пута наглашавали, као и да нас очекује доста рада како бисмо достигли свој максимум када је најважније. На том путу, овакве утакмице представљају изазов, јер је Олимпија добар тим, са пуно талента, енергије и младих играча, али и неколико врло искусних које предводе Бегић и Бубнић. Играли смо већ са њима ове сезоне, и очекујемо квалитетног противника и чвррсту утакмицу”

Одмах по завршетку меча црвено-бели се аутобусом враћају за Београд и почиње припреме за утакмицу 7.кола Еврокупа (продаја карата за тај меч почиње у понедељак у свим пословницама Евентима) против Монака, која се игра у среду од 19 часова у дворани „Александар Николић”.

Скочи на траку са алаткама