Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Лоша Звезда забележила други пораз

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј. 

Када примите 95 поена, нема увода, разраде и закључка. Када вам противник отме из руку 12 лопти и има 17 офанзивних скокова,  онда се намеће само једно: Звезда данас није играла одбрану а у нападу је била дезорганизована. На крају, Улм – Црвена звезда 95:80 (21:17, 29:16, 23;24, 22:23).

Домаћин је вечерас открио две ствари на којима ће се морати порадити. Прва мана је жестока одбрана и пресинг на нашем плејмејкеру Регланду кога су успели да увуку у контра ритам и поремете целу концепцију напада. Друга је питање за тренера: Шта када се деси да не пође очекивано као вечерас? План Б, промена тока утакмице? Мада, руку на срце, све и да је седео много искуснији тренер, тешко би преокренуо утакмицу у којој вам отму 12 лопти и имају 17 офанзивних скокова. Видела се нервоза, али се видела и много већа жеља играча Улма да добију вечерашњи меч. Свака ничија лопта је била у рукама немачког представника, играчи су летели по паркету, намирисали су крв и на крају заслужено победили српског шампиона.

Оно што може да радује јесте партија Огњена Добрића који је убедљиво одскочио изнад сивила нашег тима као и чињеница да је овај пораз најмање битан јер је Звезда већ сад, скоро па сигурно у другом колу Еврокупа тако да ови порази могу да буду вредна лекција за наставак такмичења. Ипак су тренер и ови момци заслужили огроман кредит и верујемо да је ово вечерас плод деконцетрације, и да ће већ за викенд Звезда показати своје право лице у главном граду Словеније где ће укрстити копља са Олимпијом у седмом колу АБА лиге.

УЛМ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 95:80
/21:17, 29:16, 23:24, 22:23/

Дворана: Ратиофарм Арена
Гледалаца: 5.200

УЛМ: Рајнхарт 11, Милер 20, Еванс 23, Грин 16, Гинтер 5, Томпсон 9, Акпинар 4, Радосављевић, Бецел, Уграј, Фоту 7, Kрамер.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 8, Раданов 2, Човић 7, Перпероглу 10, Лазић 5, Фаје 8, Берон 9, Добрић 21, Ристић, Симанић, Цирбес 4, Оџо.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама