Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Лоша Звезда забележила други пораз

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј. 

Када примите 95 поена, нема увода, разраде и закључка. Када вам противник отме из руку 12 лопти и има 17 офанзивних скокова,  онда се намеће само једно: Звезда данас није играла одбрану а у нападу је била дезорганизована. На крају, Улм – Црвена звезда 95:80 (21:17, 29:16, 23;24, 22:23).

Домаћин је вечерас открио две ствари на којима ће се морати порадити. Прва мана је жестока одбрана и пресинг на нашем плејмејкеру Регланду кога су успели да увуку у контра ритам и поремете целу концепцију напада. Друга је питање за тренера: Шта када се деси да не пође очекивано као вечерас? План Б, промена тока утакмице? Мада, руку на срце, све и да је седео много искуснији тренер, тешко би преокренуо утакмицу у којој вам отму 12 лопти и имају 17 офанзивних скокова. Видела се нервоза, али се видела и много већа жеља играча Улма да добију вечерашњи меч. Свака ничија лопта је била у рукама немачког представника, играчи су летели по паркету, намирисали су крв и на крају заслужено победили српског шампиона.

Оно што може да радује јесте партија Огњена Добрића који је убедљиво одскочио изнад сивила нашег тима као и чињеница да је овај пораз најмање битан јер је Звезда већ сад, скоро па сигурно у другом колу Еврокупа тако да ови порази могу да буду вредна лекција за наставак такмичења. Ипак су тренер и ови момци заслужили огроман кредит и верујемо да је ово вечерас плод деконцетрације, и да ће већ за викенд Звезда показати своје право лице у главном граду Словеније где ће укрстити копља са Олимпијом у седмом колу АБА лиге.

УЛМ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 95:80
/21:17, 29:16, 23:24, 22:23/

Дворана: Ратиофарм Арена
Гледалаца: 5.200

УЛМ: Рајнхарт 11, Милер 20, Еванс 23, Грин 16, Гинтер 5, Томпсон 9, Акпинар 4, Радосављевић, Бецел, Уграј, Фоту 7, Kрамер.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 8, Раданов 2, Човић 7, Перпероглу 10, Лазић 5, Фаје 8, Берон 9, Добрић 21, Ристић, Симанић, Цирбес 4, Оџо.

Скочи на траку са алаткама