Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize

Loša Zvezda zabeležila drugi poraz

Autor: CZBG, Ivan J. 

Kada primite 95 poena, nema uvoda, razrade i zaključka. Kada vam protivnik otme iz ruku 12 lopti i ima 17 ofanzivnih skokova,  onda se nameće samo jedno: Zvezda danas nije igrala odbranu a u napadu je bila dezorganizovana. Na kraju, Ulm – Crvena zvezda 95:80 (21:17, 29:16, 23;24, 22:23).

Domaćin je večeras otkrio dve stvari na kojima će se morati poraditi. Prva mana je žestoka odbrana i presing na našem plejmejkeru Reglandu koga su uspeli da uvuku u kontra ritam i poremete celu koncepciju napada. Druga je pitanje za trenera: Šta kada se desi da ne pođe očekivano kao večeras? Plan B, promena toka utakmice? Mada, ruku na srce, sve i da je sedeo mnogo iskusniji trener, teško bi preokrenuo utakmicu u kojoj vam otmu 12 lopti i imaju 17 ofanzivnih skokova. Videla se nervoza, ali se videla i mnogo veća želja igrača Ulma da dobiju večerašnji meč. Svaka ničija lopta je bila u rukama nemačkog predstavnika, igrači su leteli po parketu, namirisali su krv i na kraju zasluženo pobedili srpskog šampiona.

Ono što može da raduje jeste partija Ognjena Dobrića koji je ubedljivo odskočio iznad sivila našeg tima kao i činjenica da je ovaj poraz najmanje bitan jer je Zvezda već sad, skoro pa sigurno u drugom kolu Evrokupa tako da ovi porazi mogu da budu vredna lekcija za nastavak takmičenja. Ipak su trener i ovi momci zaslužili ogroman kredit i verujemo da je ovo večeras plod dekoncetracije, i da će već za vikend Zvezda pokazati svoje pravo lice u glavnom gradu Slovenije gde će ukrstiti koplja sa Olimpijom u sedmom kolu ABA lige.

ULM – CRVENA ZVEZDA 95:80
/21:17, 29:16, 23:24, 22:23/

Dvorana: Ratiofarm Arena
Gledalaca: 5.200

ULM: Rajnhart 11, Miler 20, Evans 23, Grin 16, Ginter 5, Tompson 9, Akpinar 4, Radosavljević, Becel, Ugraj, Fotu 7, Kramer.

CRVENA ZVEZDA: Regland 8, Radanov 2, Čović 7, Perperoglu 10, Lazić 5, Faje 8, Beron 9, Dobrić 21, Ristić, Simanić, Cirbes 4, Odžo.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama