Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda sijala nad Kranjem

Hokejaši Crvene zvezde su ovog vikenda uradili nešto što, verovatno, ni najvatreniji navijači nisu očekivali. Otišli su na megdan prvoplasiranoj ekipi Triglava, u Kranj, i ostvarili dve sjajne pobede. Triglav je bio favorit i očekivalo se da Zvezda pruži dostojan otpor, ali su nas naši oklopnici iznenadili i pokazali da će sa dvojicom Rusa koji su došli pre neki dan u klub, postati tvrd orah za sve protivnike u IHL takmičenju.

U prvom periodu Zvezda već u 5. minuti dolazi do prednosti Na asistenciju Robert SabadošLuka Vukićević, Vasilije Anđelković postiže gol za vodstvo naših oklopnika 0:1. Domaćini nisu uspeli da iskoriste prvu situaciju sa igračem više, ali drugu jesu. Naime, nakon što je Luka Vukićević zaradio isključenje u 16. minuti, samo nekoliko sekundi nakon toga domaćin preko Krištofa Potočnika dolazi do izjednačenja 1:1, što je bio i konačan ishod ovog perioda.

U drugom periodu nismo videli golove, a u trećem domaćin uspeva da dođe u vodstvo u trenucima kada su imali igrača više na ledu. Strelac u 48. minuti susreta, za 2:1, bio je Žan Zupan. Ipak, nije prošlo ni pun minut, a Zvezda je ekspresno izjednačila na 2:2. Rus Vjačeslav Čegrintsev je na asistenciju Nikole Kerezovića sproveo pak u mrežu domaćina. A onda u 58. minuti susreta domaćin ostaje sa igračem manje i Zvezdini oklopnici koriste tu priliku. Samo minut nakon tog isljučenja kapiten Marko Brkušanin, na asistenciju Pavla Podunavca, donosi Zvezdi prednost od 2:3, što se ispostavilo da je i konačan rezultat ovog susreta.

Crvena zvezda je nastupila u istom sastavu kao i sinoć: Jug Mitić, Arsenije Ranković, Ivan Anić, Vasilije Anđelković, Eisai Arai, Marko Brkušanin, Vjačeslav Čegrintsev (Viacheslav Chegrintsev), Daniel Mihal (Daniel Michal), Bogdan Gaidaš (Bogdan Gaidash), Dušan Janković, Andreja Jovović, Nikola Kerezović, Artjom Kulešov (Artyom Kuleshov), Mirko Marković, Antonije Mašić, Uglješa Novaković, Pavle Podunavac, Robert Sabadoš, Andrija Španjević, Luka Vukićević, Andrej Cvik

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama