Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда сијала над Крањем

Хокејаши Црвене звезде су овог викенда урадили нешто што, вероватно, ни најватренији навијачи нису очекивали. Отишли су на мегдан првопласираној екипи Триглава, у Крањ, и остварили две сјајне победе. Триглав је био фаворит и очекивало се да Звезда пружи достојан отпор, али су нас наши оклопници изненадили и показали да ће са двојицом Руса који су дошли пре неки дан у клуб, постати тврд орах за све противнике у ИХЛ такмичењу.

У првом периоду Звезда већ у 5. минути долази до предности На асистенцију Роберт СабадошЛука Вукићевић, Василије Анђелковић постиже гол за водство наших оклопника 0:1. Домаћини нису успели да искористе прву ситуацију са играчем више, али другу јесу. Наиме, након што је Лука Вукићевић зарадио искључење у 16. минути, само неколико секунди након тога домаћин преко Криштофа Поточника долази до изједначења 1:1, што је био и коначан исход овог периода.

У другом периоду нисмо видели голове, а у трећем домаћин успева да дође у водство у тренуцима када су имали играча више на леду. Стрелац у 48. минути сусрета, за 2:1, био је Жан Зупан. Ипак, није прошло ни пун минут, а Звезда је експресно изједначила на 2:2. Рус Вјачеслав Чегринтсев је на асистенцију Николе Керезовића спровео пак у мрежу домаћина. А онда у 58. минути сусрета домаћин остаје са играчем мање и Звездини оклопници користе ту прилику. Само минут након тог исључења капитен Марко Бркушанин, на асистенцију Павла Подунавца, доноси Звезди предност од 2:3, што се испоставило да је и коначан резултат овог сусрета.

Црвена звезда је наступила у истом саставу као и синоћ: Југ Митић, Арсеније Ранковић, Иван Анић, Василије Анђелковић, Еисаи Араи, Марко Бркушанин, Вјачеслав Чегринтсев (Viacheslav Chegrintsev), Даниел Михал (Daniel Michal), Богдан Гаидаш (Bogdan Gaidash), Душан Јанковић, Андреја Јововић, Никола Керезовић, Артјом Кулешов (Artyom Kuleshov), Мирко Марковић, Антоније Машић, Угљеша Новаковић, Павле Подунавац, Роберт Сабадош, Андрија Шпањевић, Лука Вукићевић, Андреј Цвик

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама