Хокеј Хокеј/Извештаји

Сјајна Звезда славила у Крању

Велика победа Црвене звезде у првом мечу против Триглава. Црвено-бели, појачани са двојицом нових играча из Русије, дошли су на мегдан првопласираној екипи ИХЛ такмичења и успели да победе. Крајњи резултат је био 2:4 (1:1, 1:1, 0:2). Била је ово одлична партија пулена Јовице Руса, који су показали да имају квалитет, али да ће има бити потребно још уигравања како би тај исти квалитет дошао до изражаја.

Прва трећина овог сусрета завршена је нерешено 1:1, У првих 12 минута видели смо четири искључења (по два на обе стране), а онда је Звезда у 16. минути поготком Роберта Сабадоша дошла до водства од 0:1. Ипак, на следећи погодак се није дуго чекало. Триглав је успео да изједначи на 1:1 преко Жана Зупана и то само после неки 60-ак секунди од Звездиног гола. До краја овог периода није било голова па се на одмор отишло са резултатом 1:1.

Други период почиње одлично по црвено-беле оклопнике. Након само минут и осам секунди игре, Вјачеслав Чегринтсев, на асистенцију Павла Подунавца, доводи Звезду у водство од 1:2, а одмах потом следи још једно искључење за играче Триглава, али Звезда не успева да искористи играча више. Казна долази у 27. минути када домаћин преко Мај Тавчара долази до изједначења 2:2. Стрелац другог гола за црвено-беле, Вјачаслав Чегринтсев, је добио 2 минута казне у 30. минути сусрета, али ни Триглав не користи играча више. До краја овог период још једно искључење играча Триглава али резултат је остао непромењен.

Поновно Звезда одлично започиње наставак игре. У последњем периоду након нешто више од 3 минуте Марко Бркушанин, на асистенцију Никола КерезовићВјачеслав Чегринтсев, доводи Звезду у водство од 2:3. А онда у 56. минути сусрета Иван Анић, на асистенцију капитена Марка Бркушанина погађа за великих 2:4. До краја сусрета није било промене резултата, па су Звездини хокејаши победнички напустили дворану Злато поље.

Црвена звезда је наступила у следећем саставу: Југ Митић, Арсеније Ранковић, Иван Анић, Василије Анђелковић, Еисаи Араи, Марко Бркушанин, Вјачеслав Чегринтсев (Viacheslav Chegrintsev), Даниел Михал (Daniel Michal), Богдан Гаидаш (Bogdan Gaidash), Душан Јанковић, Андреја Јововић, Никола Керезовић, Артјом Кулешов (Artyom Kuleshov), Мирко Марковић, Антоније Машић, Угљеша Новаковић, Павле Подунавац, Роберт Сабадош, Андрија Шпањевић, Лука Вукићевић, Андреј Цвик

Сутра наши оклопници играју нови меч против исте екипе са почетком од 15 часова и 30 минута.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама