Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Zvezda remizirala sa Kikindom

Izvor: RK Crvena zvezda

Na premijeri novog šampionata Srbije u rukometu Crvena zvezda i Kikinda remizirali su u „Šumicama“ nakon uzbudljivog finiša – 33:33.

Nije Nenad Peruničić mogao da računa na ceo tim i sva dovedena pojačanja (Hercegovac, Stošljević i Panić), a sa druge strane gosti iz Kikinde su pružili jak otpor i pokazali da će dosta timova imati i te kako probleme da osvoje bodove protiv njih.

A Crvena zvezda je imala pobedu u rukama, i četiri gola prednosti četiri minuta pre kraja meča. Na kraju je poslednjih četiri minuta imala dva igrača manje, a Mirić je pogodio za izjednačenje 10 sekundi pre kraja.

Brz tempo, prvo poluvreme sa dosta inteziteta, igralo se gol za gol. Kikinda je u 18.minutu imala dva gola prednosti (8:10), Zvezda izjednačila, a Trumbetaš iskoristio prazan gol i pogodio na isteku 30 minuta za 16:17.

U drugom poluvreme mnogo bolja i čvršća odbrana crveno-belih. Samopouzdanje je ulio sa nekoliko intervencija golman LJubenović, a u napadu je sa asistencijama u svom stilu Laković proigravao saigrače. U 45.minutu Zvezda je imala plus 3 (26:23) i činilo se da će uspeti da slomi protivnika u nastavku, profunkcionisala je Zvezdina igra, greške su svedene na minimum.

Pogađali su Bugarinović i LJubojević, bitan gol postigao je i Đorđijević, i Zvezda je u 56.minutu nakon gola Nikolića u kontri imala 33:29.

Međutim, usledila je drama. Završnicu su obeležila isključenja. Zvezda je imala konstantno dva igrača manje poslednjih četiri minuta, Kikinda je to iskoristila, stigla do 33:33. Trninić je dobio duplo isključenje, vreme je isteklo, a Bugarinović nije uspeo da iskoristi poslednju priliku za gol, i usledilo je slavlje gostiju zbog osvojenog boda.

Najefikasniji je bio Petar Bugarinović sa 10 golova. Po pet puta mrežu su pogađali Rajičević i Đorđijević, četiri gola je postigao Laković. U redovima gostiju, igrač meča Trumbetaš je postigao 8 golova.

U narednom kolu Zvezda gostuje u Subotici, ekipi Spartaka.

Crvena zvezda – Kikinda 33:33 (16:17)
Beograd, dvorana: „Šumice”. Gledalaca: 400. Sudije: Radaković i Bakmaz (Novi Sad). Sedmereci: Crvena zvezda 4 (4), Kikinda 6 (5). Isključenja: Crvena zvezda 8, Kikinda 8 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Čolović (2 odbrane), Pešić, Horvat 1, Nikolić 5, Laković 3, Tufegdžić, LJubojević 3, LJubenović (9 odbrana, sedmerac), Bugarinović 9 (4), Radisavljević, Dinić 1, Popović, Đorđijević 5, Raičević 5, Tešić, Petrić 1. Trener: Nenad Peruničić
KIKINDA: Raković (8 odbrana), Trninić 4, Dukatarov 1, Lisica 6 (2), Golić, Kenjalo, Kurteš 3, Delibašić, Miškov 1 (3 odbrane), Gamber 1, Vrgović 2, Trumbetaš 8, Komarek 1, Mirić 6 (3). Trener: Miljan Stanić

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама