Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda osvojila prvi trofej

Autor: CZBG

Crvena zvezda je ovogodišnji osvajač Superkupa ABA lige. Četa Milana Tomića je pobedila ekipu podgoričke Budućnosti i na pravi način započela sezonu u kojoj je očekuje borba za povratak među krem evropske košarke. U Laktašima, Crvena zvezda – Budućnost 89-75 (28:16; 29:16; 21:23; 11:20)

Kao i juče, Zvezdi je trebalo jedno briljantno poluvreme da slomi otpor protivnika i privede meč sigurno do kraja. Milan Tomić je malo promešao karte i pokazao da se Zvezda neće prilagođavati na igru protivnika već će imati svoju filozofiju: jaka timska odbrana, kontrola skoka i poeni iz tranzicije. To se najbolje videlo u prvoj četvrtini gde nije odustajao od toga da Maik Zirbes čuva Danila Nikolića. Danilo je dao četiri trojke, ali je veću ‘štetu’ ipak napravio Maik Zirbes usled prednosti na niskom postu. Takođe, drugi plej večeras je bio Nenadić koji se sasvim solidno snašao na mestu organizatora igre. Filozofija napada je bilo da se ne komplikuje. Napravi se višak za tri poena, a onda su Regland, Dobrić i Perperoglu nemilosrdno zatrpavali koš protivnika. Ono što je Zvezdi nedostajalo prošle godine je odgovor na ulaze Nemanje Gordića u vidu Fayea i Ojo-a u vidu fantastičnih zaštitnika obruča. Upravo zbog dobre odbrane, raslo je samopouzdanje u napadu pa se na poluvremenu otišlo sa neverovatnih 57:32. Budućnost nije ličila na ekipu koja je samo pre neki mesec osvojila ABA Ligu, a najveće zasluge idu izuzetnoj odbrani beogradskog tima. Drugo poluvreme je bila samo formalnost pa je Budućnost pred sam kraj spustila prednost na prihvatljivih 14 poena.

Čestitke ekipi Milana Tomića i saigračima na osvojenom trofeju. Videlo se danas da momci igraju jedan za drugog i da je atmosfera u ekipi odlična. Uz jaku odbranu, to je bio i brend Crvene zvezde u bliskoj prošlosti.

Bravo Zvezdo !!!!

Скочи на траку са алаткама