Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе Одбојка/Вести

Zvezda u finalu ABA Superkupa !!!

Autor: CZBG

Crvena zvezda je drugi finalista ABA Superkupa. Posle fantastičnog prvog poluvremena, Zvezda je manje više rutinski dobila Cedevitu rezultatom 79:68 (25:16; 20:11; 11:17; 23:24). U borbi za prvi trofej, naš tim će sutra ukrstiti koplja sa ekipom podgoričke Budućnosti od 21.00h. Biće to repriza pređašnjeg finala i mogućnost da se beogradski crveno beli osvete za poraz u finalu ABA lige

Preuzeto sa zvaničnog sajta ABA lige

Dvadeset uvodnih minuta je bilo dovoljno da se savlada ekipa zagrebačke Cedevite. Briljirao je Mouhammad Faye sa 15 poena, ali i sjajnim odbrambenim rolama. Ekipa Milana Tomića nije dozvolila da mlako uđe u meč kao juče protiv Olimpije već je sjajnom timskom odbranom pravila ogroman pritisak na igrače Cedevite. Prednost je rasla iz minuta u minut i evidentno je već sada da se filozofija jake odbrane i lakih poena iz tranzicije vratila na Kalemegdan. Na poluvreme se otišlo sa velikih 18 poena prednosti.

Da ne bude sve med i mleko po našu ekipu, potrudili su se igrači Cedevite, pokazali su karakter i nesporni kvalitetet. Ono što im je falilo prošlih godina se promenilo. Borbenom igrom uspeli su da smanje prednost Zvezde u drugom poluvremenu. Zvezdu je u životu držao šut za tri poena (11-21) i to je bila prevaga koja je večeras i donela pobedu uz dosta dobru timsku odbranu. Ono što Zvezda treba da popravi je kontrola skoka jer je ipak najjače oružje ove godine igra pod košem i tri sjajna centra. Treba istaći i sjajne role Joe Reglanda koji je vezao osam bitnih poena u zadnjoj četvrtini kao i šuteve Stratosa Perperoglua kada napad nije funkcionisao.

Ostaje da poželimo sreću našim prvotimcima i da se iz Laktaša vrate sa osvojenim trofejom.

CEDEVITA – CRVENA ZVEZDA 68:79 (16:25, 11:20, 17:11, 24:23)

Dvorana: u Laktašima.
Gledalaca: 2.000
Sudije: Miloš Koljenšić, Mario Majkić, Saša Babić

CEDEVITA: Kobs 10, Krušlin, Perković, Benite 10, Maget 5, Žganec, Stipanović 10, Lima 8, Kuk 8, Bel 7, Agilar 10.

C. ZVEZDA: Regland 20, Radanov, Čović 8, Kešelj 2, Perperoglu 11, Lazić 2, Faje 15, Beron 8, Ristić 1, Simanić 0, Cirbes 8, Odžo 4.

Скочи на траку са алаткама