Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda savladala AEK u pripremnom meču

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ubedljivo atinski AEK u pripremnom meču zatvorenog. Crveno-beli su slavili rezultatom 94-63. Ekipa Milana Tomića stekla je već u prvoj četvrtini vođstvo i nije ga ispuštala do kraja meča.

Utakmicu je obeležio veliki broj asistencija crveno-belih, gde se naročito istakao Filip Čović sa čak 10 uspešnih dodavanja. Pored njega, valja istaći i učinak Bilija Bejrona koji je uz 12 poena dodao i 7 skokova, uz polovičan šut iz igre (pet od deset). Efikasan je bio i Stratos Perperoglu, ubacivši 13 poena, uz četiri asistencije i isto toliko uhvaćenih lopti. Dvocifreni su bili i Ognjen Dobrić (11 poena, tri od tri za dva poena, jedan pogođen šut za tri poena iz isto toliko pokušaja), kao i Branko Lazić (deset poena, tri skoka). Vredna poemena je i partija Dušana Ristića, koji je bio na pragu dabl-dabl učinka sa devet poena i isto toliko uhvaćenih lopti.

U ekipi AEK-a prvi poenter bio je Jonas Mačiulis, ubacivši 15 poena. Ipak, najkorisniji u redovima gostiju bio je Vins Hanter. On je uz 14 poena, dodao i sedam skokova, te po jedno uspešno dodavanje i ukradenu loptu. Treba naglasiti da je utakmicu, pored velikog broja asistencija pulena Milana Tomića, obeležila i skakačka dominacija domaće ekipe (devet defanzivnih skokova više, šest ukupno).  Crvena zvezda će u nastavku priprema 12. septembra odmeriti snage sa belgijskim Antverpom.

Скочи на траку са алаткама