Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Budućnost iznenadila Zvezdu na početku finalne serije

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u prvom meču finalne plejof serije ABA lige od Budućnosti rezultatom 76:80. U utorak od 18 časova i 30 minuta je drugi meč finalne serije u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’.

Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da savladaju Budućnost u prvom meču finalne plejof serije ABA lige. Crveno-beli su poraženi od Budućnosti rezultatom 76:80. Izabranici Dušana Alimpijevića platili su ceh slabije igre u završnici trećeg perioda i na početku četvrte deonice, kao i veliki broj promašenih penala u tom periodu, ali vremena za očajavanje nema.

Već sutra od 18 časova i 30 minuta je prilika za popravni. Od 18 časova i 30 minuta u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ Crvena zvezda i Budućnost odmeriće snage po drugi put u finalnoj plejof seriji ABA lige.

Budućnost je bolje započela meč i u ranoj fazi povela sa 7:0. Bjelica je prekinuo loš niz, a Ročesti pogodio za samo minus dva. Ipak, gosti su kontrolisali ritam sve do polovine perioda. Ulazak Stefana Jankovića promenio je energiju na terenu.

Trojkom iz ugla i snažnim ulazom spuštao je razliku pa su crveno-beli prišli na pola koša zaostatka (15:16). Međutim, raspoloženi Nemanja Gordić je poentirao u poslednjem delu prvog kvartala i Podgoričani su na kraju prvog perioda imali tri poena prednosti (22:25).

Druga četvrtina donela je izuzetnu energiju u redovima izabranika trenera Alimpijevića. Čak četiri minuta Budućnost nije mogla do koša, a trojka Dilana Enisa, a potom i snažno zakucavanje Dejana Davidovca trasirali su pobedu do prvog Zvezdinog vođstva – 29:25.

U nastavku je viđena velika borba. Budućnost je uspela da zadrži rezultatski priključak i gledali smo egal meč. Tako je bilo do poslednjeg zvuka sirene u drugoj deonici – 38:37.

Crveno-beli su odlično započeli treći period i serijom 9:2 poveli najvećih 47:39. Međutim, preko slobodnih bacanja Budućnost se vratila u potpunosti rezultatski i nakon koša Ivanovića čak i povela – 55:57. Zvezda je ispala iz ritma i dve trojke gostiju u završnici trećeg perioda donele su Podgoričanima plus šest pred ulazak u poslednji kvartal – 57:63.

Budućnost je nakon trojke Lendrija stekla deset poena prednosti (61:71) i bilo je vreme za alarm. Tajmaut Dušana Alimpijevića razbudio je njegove izabranike, ali promašaji sa linije penala nisu doprineli u topljenju vođstva. Važna trojka Jankovića na nešto više od četiri minuta do kraja prepolovila je vođstvo rivala (68:73), ali je Gibson uzvratio snažnim prolazom.

Energija sa tribina ulivala je snagu crveno-belima. Odbrana je funkcionisala sjajno, a dva zakucavanja Lesora i Jankovića smanjili su razliku na samo minus tri (72:75). Imali su crveno-beli šansu za izjednačenje, ali je Davidovac promašio trojku. Doelman je to kaznio na drugoj strani i Budućnost je bila u dobroj situaciji da ostvari pobedu – 72:77. Vremena za čudesan preokret nije bilo i Podgoričani su trijumfovali.

Crvena zvezda mts – Budućnost Voli 76:80 (22:25, 16:12, 19:26, 19:17)

Crvena zvezda mts: Kešelj, Davidovac 4, Lazić 2, Dobrić 4, Feldin 10, Janković 12, Ročesti 13, Omić 14, Lesor 5, Enis 8, Jovanović, Bjelica 4.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama