Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Budućnost iznenadila Zvezdu na početku finalne serije

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u prvom meču finalne plejof serije ABA lige od Budućnosti rezultatom 76:80. U utorak od 18 časova i 30 minuta je drugi meč finalne serije u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’.

Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da savladaju Budućnost u prvom meču finalne plejof serije ABA lige. Crveno-beli su poraženi od Budućnosti rezultatom 76:80. Izabranici Dušana Alimpijevića platili su ceh slabije igre u završnici trećeg perioda i na početku četvrte deonice, kao i veliki broj promašenih penala u tom periodu, ali vremena za očajavanje nema.

Već sutra od 18 časova i 30 minuta je prilika za popravni. Od 18 časova i 30 minuta u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ Crvena zvezda i Budućnost odmeriće snage po drugi put u finalnoj plejof seriji ABA lige.

Budućnost je bolje započela meč i u ranoj fazi povela sa 7:0. Bjelica je prekinuo loš niz, a Ročesti pogodio za samo minus dva. Ipak, gosti su kontrolisali ritam sve do polovine perioda. Ulazak Stefana Jankovića promenio je energiju na terenu.

Trojkom iz ugla i snažnim ulazom spuštao je razliku pa su crveno-beli prišli na pola koša zaostatka (15:16). Međutim, raspoloženi Nemanja Gordić je poentirao u poslednjem delu prvog kvartala i Podgoričani su na kraju prvog perioda imali tri poena prednosti (22:25).

Druga četvrtina donela je izuzetnu energiju u redovima izabranika trenera Alimpijevića. Čak četiri minuta Budućnost nije mogla do koša, a trojka Dilana Enisa, a potom i snažno zakucavanje Dejana Davidovca trasirali su pobedu do prvog Zvezdinog vođstva – 29:25.

U nastavku je viđena velika borba. Budućnost je uspela da zadrži rezultatski priključak i gledali smo egal meč. Tako je bilo do poslednjeg zvuka sirene u drugoj deonici – 38:37.

Crveno-beli su odlično započeli treći period i serijom 9:2 poveli najvećih 47:39. Međutim, preko slobodnih bacanja Budućnost se vratila u potpunosti rezultatski i nakon koša Ivanovića čak i povela – 55:57. Zvezda je ispala iz ritma i dve trojke gostiju u završnici trećeg perioda donele su Podgoričanima plus šest pred ulazak u poslednji kvartal – 57:63.

Budućnost je nakon trojke Lendrija stekla deset poena prednosti (61:71) i bilo je vreme za alarm. Tajmaut Dušana Alimpijevića razbudio je njegove izabranike, ali promašaji sa linije penala nisu doprineli u topljenju vođstva. Važna trojka Jankovića na nešto više od četiri minuta do kraja prepolovila je vođstvo rivala (68:73), ali je Gibson uzvratio snažnim prolazom.

Energija sa tribina ulivala je snagu crveno-belima. Odbrana je funkcionisala sjajno, a dva zakucavanja Lesora i Jankovića smanjili su razliku na samo minus tri (72:75). Imali su crveno-beli šansu za izjednačenje, ali je Davidovac promašio trojku. Doelman je to kaznio na drugoj strani i Budućnost je bila u dobroj situaciji da ostvari pobedu – 72:77. Vremena za čudesan preokret nije bilo i Podgoričani su trijumfovali.

Crvena zvezda mts – Budućnost Voli 76:80 (22:25, 16:12, 19:26, 19:17)

Crvena zvezda mts: Kešelj, Davidovac 4, Lazić 2, Dobrić 4, Feldin 10, Janković 12, Ročesti 13, Omić 14, Lesor 5, Enis 8, Jovanović, Bjelica 4.

Скочи на траку са алаткама