Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Zvezdine dame u finalu Kupa!

Odbojkašice Crvene zvezde plasirale su se u finale Kupa Srbije! Za trofej će se boriti protiv Železničara iz Lajkovca.

Crveno-bele su u revanš meču polufinala u Staroj Pazovi izgubile od Jedinstva sa 3:2, po setovima 25:14, 21:25, 14:25, 25:22, 15:13, ali su zbog pobede od 3:0 u prvom meču obezbedile plasman u finale.

Domaće su serijom od 6:1 u prvom setu došle do prednosti od 12:8 na tehničkom tajm autu prvog seta. Crveno-bele nisu uspele da se vrate u igru, a odbojkašice Jedinstva su postepeno povećavale svoje vođstvo. Pazovčanke su u serijama osvajale poene i na kraju ubedljivo povele sa 25:14.

Crveno-bele su mnogo bolje započele drugi set i povele sa 2:6, a potom i 5:8. Ipak, domaće su serijom od 7:1 preokrenule rezultat u svoju korist. As servisom Ane Bjelice Zvezda je došla do izjednačenja 14:14. Vezanim poenima Božice Marković i Bojane Milenković naša ekipa je ponovo povela (15:16), a nakon nova tri poena u nizu izabranice Aleksandra Vladisavljeva su došle do vođstva od 17:20. Usledio je tajm aut domaćih koje su nakon toga nanizale tri poena za izjednačenje. Potom je i Vladisavljev zatražio predah nakon čega je Milenkovićeva vezala dva poena. Zvezda je preko Bjelice došla do tri vezane set lopte, a prvu je preko bloka Markovićeve naša ekipa iskoristila da izjednači rezultat u setovima i obezbedi plasman u finale Kupa – 21:25.

Nakon što su obezbedile plasman u finale, naše odbojkašice su mogle rasterećeno da igraju u nastavku meča. Odličnom igrom na mreži uz dva bloka Bjelice Zvezda je vezala šest poena na početku trećeg seta i povela sa 2:8. Međutim usledio je odgovor domaćih koje su prišle na 7:8. Usledila je nova serija poena našeg tima na servis Kristine Đurić i vrlo brzo na semaforu je stajao rezultat 8:16. Crveno-bele su povećavale prednost, a blokom Katarine Čanak, pa poenima Milice Tasić i Božice Marković vezuju tri poena i dolaze do vođstva – 14:25.

Obe ekipe su na početku četvrtog seta napravile nekoliko serija poena, a crveno-bele su na tehničkom tajm autu imale minimalnu prednost. Rivali su se potom smenjivali u vođstvu, a nakon asa Milenkovićeve Zvezda je vodila sa 15:17. Jedinstvo vezuje četiri poena na servis Antanasijevićeve i stečenu prednost čuvaju do same završnice. Domaće su uspele da izjednače rezultatom 25:22 i meč uvedu u peti set.

Na promeni strana domaće su imale minimalno vođstvo od 8:7. Usledio je još jedan poen Jedinstva nakon čega je Vladisavljev zatražio tajm aut, ali je Zvezda napravila novu grešku. Prekinula je naša ekipa seriju domaćih, a potom je Mila Đorđević upisala as za 10:9. Nova dva vezana poena Pazovčanki primorala su našeg trenera da zatraži i drugi tajm aut. Bjelica je uspela da približi svoj tim na poen zaostatka 13:12, ali je Jedinstvo uspelo da zadrži prednost i ostvari utešnu pobedu – 15:13.

Najefikasnija u redovima naše ekipe bila je Ana Bjelica sa 13 osvojenih poena, Nikolina Lukić je imala 12, Bojana Milenković 11, a Katarina Čanak 10 poena.

Crvena zvezda će u finalu Kupa Srbije 3. marta igrati protiv Železničara iz Lajkovca koji je u polufinalu savladao Vizuru. U prvom meču u Lajkovcu bilo je 3:2, a u revanšu u Rumi 3:0 za Železničar.

JEDINSTVO (SP) – CRVENA ZVEZDA 3:2 (25:14, 21:25, 14:25, 25:22, 15:13)

Stara Pazova – Hala sportova. Gledalaca: 250. Sudije: Aleksandar Petrović i Mirko Janković. Trajanje meča: 116 minuta.

JEDINSTVO: Mirosavljević 11, Kotarac (libero), Vujnović 8, Barnak 6, Radišić 1, Koprivica 18, Antanasijević 4, Petrov (libero), Obrenović, Vulin 18, Škorić 1, Lekić 11. Nije igrala: Đurić. Trener: Jovo Caković.

CRVENA ZVEZDA: Čanak 10, Stijepić 9, Đurić 2, Marković 8, Bjelica 13, Milunović, Đorđević 3, Milenković 11, Tasić 2, Vučićević, Lukić 12, Stepanović (libero). Trener: Aleksandar Vladisavljev.

Vest preuzeta sa sajta OK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама